Universiteit Leiden

nl en

Handbibliotheken

In en rond de Leeszaal Bijzondere Collecties bevinden zich de Handbibliotheken. Hier staan de belangrijkste naslagwerken en lopende tijdschriften op het gebied van oosterse en westerse handschriften, het gedrukte boek, cartografie, prenten, tekeningen en fotografie.

Bibliotheekdiensten en corona

In verband met de landelijke richtlijnen rond het coronavirus is de dienstverlening van de Universitaire Bibliotheken Leiden (UBL) aangepast. Op onze pagina over bibliotheekdiensten tijdens de coronamaatregelen vindt u een overzicht van de diensten die we momenteel bieden.

Dienstverlening UBL tijdens de coronamaatregelen

Openingstijden

Van maandag tot en met vrijdag van 9.00 - 17.30 uur.

Verschillende handbibliotheken

Alle boeken uit de handbibliotheken bijzondere collecties staan in de catalogus van de UBL. De handbibliotheken bevinden zich op de tweede verdieping; in de Leeszaal Bijzondere Collecties en aan beide zijden daarvan. 

Ingang 3 geeft toegang tot tijdschriften en naslagwerken uit de beeldcollecties: prenten, tekeningen, fotografie, kaarten en atlassen. 

Ingang 4 (en de deur naar rechts) geeft toegang tot tijdschriften en naslagwerken uit de tekstcollecties: westerse en oosterse handschriften en oude of zeldzame drukken. 

In de Leeszaal (ingang  4) vindt u naslagwerken zoals catalogi en inventarissen van de Leidse bijzondere collecties. Daarnaast zijn er ook veel facsimiles, zowel van onze eigen collecties als van elders.

Deze website maakt gebruik van cookies.