Universiteit Leiden

nl en

Lenen bij andere bibliotheken

Als een publicatie niet aanwezig is bij de Universitaire Bibliotheken Leiden kunt u het boek - of een digitale kopie van een artikel of hoofdstuk - aanvragen bij een andere Nederlandse universiteitsbibliotheek of bij de Koninklijke Bibliotheek (KB).

  • Zoek in WorldCat naar de gewenste publicatie
  • Kijk bij de titelgegevens onder 'Zoeken naar een in de bibliotheek beschikbaar exemplaar' of de titel aanwezig is bij een Nederlandse universiteitsbibliotheek of bij de Koninklijke Bibliotheek (KB)
  • Klik op 'Request through ILL' om uw aanvraag te plaatsen. Wanneer u zich buiten het netwerk van de universiteit bevindt, krijgt u alleen toegang tot de IBL-functie in WorldCat via deze proxyserver-link

Iedereen in het bezit van een geldige LU-Card kan gebruikmaken van het interbibliothecair leenverkeer (IBL).

Tarieven IBL binnen Nederland

Boek € 13 Betaling bij afhalen
(pin of credit card)
Artikel
of boekhoofdstuk
€ 6,50 Betaling per  factuur

Artikelen

Artikelen en boekhoofdstukken worden digitaal geleverd. Zodra een document beschikbaar is ontvangt u per email een link, met een wachtwoord om het artikel te kunnen openen. Een artikel blijft 30 dagen beschikbaar en kan maximaal 5 keer worden geopend.

Boeken

De levertijd van boeken vanuit een andere bibliotheek is ongeveer een week tot tien dagen. U ontvangt een email zodra uw aanvraag beschikbaar is bij de balie van de door u gekozen bibliotheeklocatie.

Ook op IBL-boeken is het uitleenreglement van de UBL van toepassing.

Zelf lenen bij andere bibliotheken

Voor studenten en medewerkers van de Universiteit Leiden is het lidmaatschap bij alle Nederlandse universiteitsbibliotheken gratis. Bij de Koninklijke Bibliotheek (KB) krijgen studenten 50% korting.

Internationaal IBL

Wanneer een publicatie niet in een Nederlandse bibliotheek aanwezig is kunt u de UBL vragen het voor u uit het buitenland aan te vragen. De levertijd is afhankelijk van de locatie van de publicatie en de leveringsbereidheid van bibliotheken. Aanvragen voor publicaties die voor een redelijke prijs online te koop zijn worden niet in behandeling genomen.

Via WorldCat kunt u opzoeken of de door u gezochte publicatie in een buitenlandse bibliotheek aanwezig is.

Tarieven internationaal IBL

Boek € 26 per item Betaling bij afhalen
(pin of credit card)
Artikel
of boekhoofdstuk

1-10 pagina's: € 13

Iedere pagina
extra: + € 1,30

Betaling bij afhalen
(pin of credit card)
Deze website maakt gebruik van cookies.