Universiteit Leiden

nl en

Lenen bij andere bibliotheken

Als een publicatie niet aanwezig is bij de Universitaire Bibliotheken Leiden kunt u het boek of de digitale kopie van een artikel aanvragen bij een andere Nederlandse universiteitsbibliotheek of bij de Koninklijke Bibliotheek (KB).

Aan deze dienst zijn kosten verbonden: het lenen van een boek kost € 6.50 (vanaf 1 april 2019 € 13). De vergoeding voor een digitale kopie van een artikel of hoofdstuk is € 6,50. 

Zoek in WorldCat naar de gewenste publicatie. Kijk bij de titelgegevens onder Zoeken naar een in de bibliotheek beschikbaar exemplaar of de titel aanwezig is bij een Nederlandse universiteitsbibliotheek of bij de Koninklijke Bibliotheek (KB). Wanneer u zich binnen het netwerk van de Universiteit Leiden bevindt kunt u direct op Request through ILL klikken om de titel aan te vragen. Buiten de universiteit kunt u een aanvraag plaatsen via het IBL-aanvraagformulier.

Iedereen in het bezit van een geldige LU-Card kan gebruikmaken van het Interbibliothecair Leenverkeer (IBL).

Terugstorten van het tegoed op uw Picarta-account

Heeft u nog een tegoed op uw oude PiCarta-account staan? Via het restitutieformulier kunt u het bedrag laten terugstorten.  Deze regeling is niet van toepassing wanneer uw faculteit of vakgroep het deposito heeft gefinancierd. Na controle van het formulier en de depositogegevens maken we het bedrag over op uw rekening. Mogelijk duurt dit enige tijd, we vragen hiervoor uw begrip.

Artikelen

Artikelen en boekhoofdstukken worden digitaal geleverd. Zodra een document voor u beschikbaar is ontvangt u per email een link, met een wachtwoord om het artikel te kunnen openen. Een artikel blijft 30 dagen voor u beschikbaar en kan maximaal 5 keer worden geopend.

Aangevraagde boeken afhalen

Een aangevraagd boek haalt u op bij de balie van de door u aangegeven bibliotheeklocatie. De levertijd van boeken is ongeveer een week tot tien dagen. U ontvangt een mail zodra uw aanvraag beschikbaar is.

Op de via IBL geleende boeken is het uitleenreglement van de UBL van toepassing.

Tarieven IBL binnen Nederland

Boek

Tot en met 31 maart 2019:

€ 6,50 per item

Betaling bij afhalen (pin of credit card)

Vanaf 1 april 2019: € 13,- per item

Artikel of boekhoofdstuk

€ 6,50 per artikel / hoofdstuk

Betaling per factuur

Zelf lenen bij andere bibliotheken

Voor studenten en medewerkers van de Universiteit Leiden is het lidmaatschap bij alle Nederlandse universiteitsbibliotheken gratis. Bij de Koninklijke Bibliotheek (KB) krijgen studenten 50% korting.

Internationaal IBL

Wanneer een publicatie niet in een Nederlandse bibliotheek aanwezig is kunt u de UBL vragen het voor u uit het buitenland aan te vragen. De levertijd is afhankelijk van onder meer de locatie van de publicatie en de leveringsbereidheid van bibliotheken. Aanvragen voor publicaties die voor een redelijke prijs online te koop zijn worden niet in behandeling genomen.

Via WorldCat kunt u opzoeken of de door u gezochte publicatie in een buitenlandse bibliotheek aanwezig is.

Tarieven internationaal IBL

Boek

€ 26,- per item

Betaling bij afhalen (pin of credit card)

Artikel of boekhoofdstuk

1-10 pagina’s: € 13,-

Iedere pagina extra: +
€ 1,30

Betaling bij afhalen (pin of credit card)

 

Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie