Universiteit Leiden

nl en

Reserveer een groepsruimte

Voor studenten en onderzoekers van de Universiteit Leiden die willen samenwerken beschikken de bibliotheken over diverse groepsruimtes.

 

In verband met de landelijke richtlijnen rond het coronavirus is de dienstverlening van de Universitaire Bibliotheken Leiden (UBL) aangepast.  

 

Een up-to-date overzicht van de diensten die we momenteel kunnen bieden vindt u op onze pagina over de dienstverlening van de UBL tijdens de coronamaatregelen.

 

De Universiteitsbibliotheek (UB) biedt studenten van de Universiteit Leiden 6 samenwerkruimtes voor 3 tot 6 personen en 2 ruimtes voor 3 tot 8 personen. Alle zaaltjes beschikken over een smartboard met toebehoren.

U kunt een groepsruimte reserveren via de receptie van de UB.

Mediaruimte, begane grond
De mediaruimte in de UB heeft 3 groepsunits en 4 individuele werkplekken, voorzien van computer met Blu-rayspeler. Individuele werkplekken zijn beschikbaar op een first come, first served basis.

De groepsunits in de mediaruimte kunnen door studenten en medewerkers van de Universiteit Leiden worden gereserveerd bij de informatiebalie van de UB.

U deelt de mediaruimte altijd met andere bezoekers. Het gebruik van hoofdtelefoons is verplicht.

Cinema room ‘Vos’
De Asian Library in de UB beschikt over een ruime cinema room voor groepen van maximaal 15 personen. Uitgebreide informatie vindt u op de pagina van de Asian Library.

Groepsruimte ‘Kern’
De samenwerkruimte 'Kern' in de Asian Library kan worden gebruikt door groepen van minimaal 3 en maximaal 6 studenten van de Universiteit Leiden, die gebruik maken van de collecties op het gebied van Aziëstudies. U kunt groepsruimte 'Kern' reserveren via de receptie van de UB.

Groepsruimtes in de UB kunt u reserveren via een email aan de receptie. Vermeld in uw aanvraag:

  • welke ruimte u wilt reserveren
  • gewenste datum en dagdeel
  • uw naam, studentnummer en telefoonnummer
  • het aantal deelnemers

U krijgt bericht of de gewenste zaal op de door u gekozen datum en tijd beschikbaar is. De sleutel (indien van toepassing) kan op de dag zelf worden afgehaald.

De student die de ruimte heeft gereserveerd geeft een persoonlijk document af bij wijze van borg. Van iedere deelnemer wordt het LU-Cardnummer genoteerd. De reservering vervalt als de groep een half uur na aanvangstijd nog niet aanwezig is.

In alle groepsruimtes gelden de algemene huisregels van de UBL.

De Bibliotheek Wijnhaven beschikt over enkele samenwerkruimtes voor groepen van 4 tot 6 studenten van de Universiteit Leiden. De zaaltjes hebben een 55” touchscreen met ingebouwde computer en aansluitmogelijkheid voor een laptop.

Ruites in Wijnhaven kunt u reserveren op de dag zelf, voor maximaal 2 uur, via Mapiq.

Deze website maakt gebruik van cookies.