Universiteit Leiden

nl en

Groepsbezoek

De Universiteitsbibliotheek (UB) biedt de mogelijkheid van groepsbezoeken en rondleidingen, voorzien van uitleg over de collecties en de rijke geschiedenis van de bibliotheek.

 

In verband met de landelijke richtlijnen rond het coronavirus is de dienstverlening van de Universitaire Bibliotheken Leiden (UBL) aangepast.  

 

Een up-to-date overzicht van de diensten die we momenteel kunnen bieden vindt u op onze pagina over de dienstverlening van de UBL tijdens de coronamaatregelen.

 

Via ons aanvraagformulier groepsbezoek of rondleiding kunt u een rondleiding of groepsbezoek aanvragen, minimaal een week voor uw geplande bezoek. Wanneer we een aanvraag later ontvangen kunnen we een korte, standaard rondleiding verzorgen. Na ontvangst van het formulier zullen we u informeren over de beschikbare mogelijkheden. Opties zijn afhankelijk van de beschikbaarheid van conservatoren en vakreferenten, ontvangstruimtes, en de voorkeuren die u hebt aangegeven. We ontvangen groepen graag op werkdagen van 9.00 – 17.00 uur.

Via het aanvraagformulier kunt u ook een rondleiding aanvragen in de Bibliotheek Rechten.

Wanneer u de bibliotheek individueel wilt bezoeken kunt u bij onze balie een persoonlijke bibliotheekpas laten maken.

Deze website maakt gebruik van cookies.