Universiteit Leiden

nl en

Toegangsrestricties

Het aantal studieplekken binnen de Universitaire Bibliotheken Leiden (UBL) is de afgelopen jaren bijna verdubbeld. Tegelijkertijd is ook de belangstelling voor het studeren in de bibliotheken groter dan ooit. Om voldoende studieplekken te waarborgen voor studenten van de Universiteit Leiden hanteert de UBL voor enkele locaties een aangepast toegangsbeleid.

 

In verband met de landelijke richtlijnen rond het coronavirus is de dienstverlening van de Universitaire Bibliotheken Leiden (UBL) aangepast.  

 

Een up-to-date overzicht van de diensten die we momenteel kunnen bieden vindt u op onze pagina over de dienstverlening van de UBL tijdens de coronamaatregelen.

 

Universiteitsbibliotheek (UB)

Tijdens tentamenperiodes hebben studenten van andere onderwijsinstellingen en houders van een betaalde bibliotheekpas geen toegang tot de UB op de Witte Singel, wanneer zij de bibliotheek niet specifiek en aantoonbaar voor de collecties bezoeken.

Buiten de tentamenperiodes zijn alle bezoekers van harte welkom in de UB.

Bibliotheek Rechten

De Bibliotheek Rechten hanteert het gehele jaar een toegangsrestrictie voor studenten van andere onderwijsinstellingen en houders van een betaalde bibliotheekpas. Ook hier geldt een uitzondering voor wie de bibliotheek specifiek en aantoonbaar voor de collecties bezoekt.

Boeken lenen

Boeken lenen kan ook wanneer u één van onze locaties niet kunt bezoeken: tijdens uw aanvraag in de catalogus kunt u bij pickup location voor een bibliotheeklocatie zonder toegangsrestricties kiezen. 

Deze website maakt gebruik van cookies.