Universiteit Leiden

nl en

Toegangsrestricties

De belangstelling voor studieplekken van de Universitaire Bibliotheken Leiden (UBL) is groot. Om voldoende studieplekken te waarborgen voor studenten van de Universiteit Leiden hanteert de UBL enkele toegangsrestricties.

Toegang in tentamentijd

Tijdens tentamenperiodes hebben studenten van andere onderwijsinstellingen en houders van een betaalde bibliotheekpas geen toegang tot de bibliotheken. Er wordt een uitzondering gemaakt voor houders van een betaalde bibliotheekpas die de bibliotheek specifiek en aantoonbaar voor de (bijzondere) collecties bezoeken.

Aankomende tentamenperiodes
  • 13 maart tot en met 2 april
  • 15 mei tot en met 4 juni

Bibliotheek Rechten

De Bibliotheek Rechten is het gehele jaar niet toegankelijk voor studenten van andere onderwijsinstellingen en houders van een betaalde bibliotheekpas. Er wordt een uitzondering gemaakt voor houders van een betaalde bibliotheekpas die de bibliotheek specifiek en aantoonbaar voor de collecties bezoeken.

Walaeus Bibliotheek

De Walaeus Bibliotheek is gehuisvest in het Leids Universitair Medisch Centrum (LUMC). Het LUMC hanteert eigen toegangsregels.

De meeste studieplekken zijn in tentamenperiodes alleen beschikbaar voor studenten van de Universiteit Leiden, na online reservering.

In alle bibliotheeklocaties zijn ook enkele plaatsen vrij beschikbaar voor bezoekers voor wie geen toegangsrestrictie geldt. Deze plaatsen zijn herkenbaar aan een witte sticker.

Bezoekers voor wie toegangsrestricties gelden in tentamenperiodes kunnen altijd boeken lenen: kies bij uw aanvraag als afhaallocatie voor Van Steenis of voor de Bibliotheek Sociale Wetenschappen, waar u de boeken via het lockersysteem kunt afhalen.

Deze website maakt gebruik van cookies.