Universiteit Leiden

nl en

Toegangsrestricties

De belangstelling voor studieplekken van de Universitaire Bibliotheken Leiden (UBL) is groot. Om voldoende studieplekken te waarborgen voor studenten van de Universiteit Leiden hanteert de UBL enkele toegangsrestricties.

Buiten tentamenperiodes zijn reguliere studieplekken zonder computer weer beschikbaar voor bezoekers met een geldige LU-Card.

De Bibliotheek Rechten is niet toegankelijk voor studenten van andere onderwijsinstellingen en houders van een betaalde bibliotheekpas. Er geldt een uitzondering voor wie de bibliotheek specifiek en aantoonbaar voor de collecties bezoekt.

Tijdens tentamenperiodes

Tijdens tentamenperiodes hebben studenten van andere onderwijsinstellingen en houders van een betaalde bibliotheekpas geen toegang tot de bibliotheken. Ook hier wordt een uitzondering gemaakt gemaakt voor bezoekers die de bibliotheek specifiek en aantoonbaar voor de collecties bezoeken.

Tentamenperiodes voor het studiejaar 2021-2022 

11 tot en met 31 oktober 2021

6 tot en met 24 december 2021

14 maart tot en met 3 april 2022

16 mei tot en met 5 juni 2022

Boeken lenen in tentamentijd

Genoemde bezoekers kunnen in deze periode altijd boeken lenen: kies bij uw aanvraag als afhaallocatie voor één van de andere bibliotheken, waar u de boeken via het lockersysteem kunt afhalen.

Studieplekken in tentamentijd

Tijdens tentamenperiodes zijn de meeste studieplekken alleen beschikbaar voor studenten van de Universiteit Leiden, na online reservering.

In alle bibliotheeklocaties zijn in tentamentijd ook enkele plaatsen vrij beschikbaar voor bezoekers voor wie geen toegangsrestrictie geldt. Deze plaatsen zijn herkenbaar aan een witte sticker.

Deze website maakt gebruik van cookies.