Universiteit Leiden

nl en

Toegangsrestricties

De belangstelling voor studieplekken van de Universitaire Bibliotheken Leiden (UBL) is groot. Om voldoende studieplekken te waarborgen voor studenten van de Universiteit Leiden hanteert de UBL enkele toegangsrestricties.

Corona: actueel

In verband met aangescherpte coronarichtlijnen zijn er tijdelijk minder studieplekken beschikbaar in de bibliotheken. Alleen studenten van de Universiteit Leiden kunnen studieplekken reserveren; ook de plekken met lichtblauwe stickers moeten nu van tevoren worden gereserveerd.

Voor enkele bezoekersgroepen gelden momenteel toegangsrestricties.

Alle locaties: tentamenperiodes en coronamaatregelen

Tijdens tentamenperiodes, én in de huidige periode van aangescherpte coronarichtlijnen, hebben studenten van andere onderwijsinstellingen en houders van een betaalde bibliotheekpas geen toegang tot de bibliotheken. Er wordt een uitzondering gemaakt voor houders van een betaalde bibliotheekpas die de bibliotheek specifiek en aantoonbaar voor de (bijzondere) collecties bezoeken.

Tentamenperiodes / coronamaatregelen
In verband met aangescherpte coronarichtlijnen gelden momenteel dezelfde toegangsrestricties en studieplekkenregeling als in tentamenperiodes.

Aankomende tentamenperiodes 2022:

  • 14 maart tot en met 3 april 2022
  • 16 mei tot en met 5 juni 2022

Bibliotheek Rechten

De Bibliotheek Rechten is het gehele jaar niet toegankelijk voor studenten van andere onderwijsinstellingen en houders van een betaalde bibliotheekpas. Er wordt een uitzondering gemaakt voor houders van een betaalde bibliotheekpas die de bibliotheek specifiek en aantoonbaar voor de (bijzondere) collecties bezoeken.

Walaeus Bibliotheek

De Walaeus Bibliotheek is gehuisvest in het Leids Universitair Medisch Centrum (LUMC). In verband met coronarichtlijnen hanteert het LUMC momenteel eigen, aanvullende toegangsregels.

Bezoekers voor wie toegangsrestricties gelden kunnen altijd boeken lenen: kies bij uw aanvraag als afhaallocatie voor Van Steenis of voor de Bibliotheek Sociale Wetenschappen, waar u de boeken via het lockersysteem kunt afhalen.

De meeste studieplekken zijn in genoemde periodes alleen beschikbaar voor studenten van de Universiteit Leiden, na online reservering.

In alle bibliotheeklocaties zijn ook enkele plaatsen vrij beschikbaar voor bezoekers voor wie geen toegangsrestrictie geldt. Deze plaatsen zijn herkenbaar aan een witte sticker.

Deze website maakt gebruik van cookies.