Universiteit Leiden

nl en

Studieplekken

In de bibliotheken zijn meer dan 1860 studieplekken met en zonder computer beschikbaar.

 

In verband met de landelijke richtlijnen rond het coronavirus is de dienstverlening van de Universitaire Bibliotheken Leiden (UBL) aangepast.  

 

Een up-to-date overzicht van de diensten die we momenteel kunnen bieden vindt u op onze pagina over de dienstverlening van de UBL tijdens de coronamaatregelen.

 

Studeren en overleggen

Verschillende gedeelten van de bibliotheken, bijvoorbeeld studiezalen, zijn aangewezen als stiltegebieden. Welke ruimtes dit zijn is steeds duidelijk aangegeven. In de overige ruimtes is het mogelijk om rustig met elkaar te overleggen.

Draadloos netwerk

Er zijn in de bibliotheken twee netwerken beschikbaar: Eduroam en Leiden University Wireless Access. Handleidingen en meer informatie staan op de website van het ICT Shared Service Centre van de Universiteit.

Beschikbaarheid computers

Om de computers in de bibliotheken te kunnen gebruiken is een geldige bibliotheekpas en -account nodig. Een actueel overzicht van vrije computers vindt u op de pagina beschikbare computers én op de informatiezuilen in de bibliotheken.

  • Inactieve computers worden na 20 minuten automatisch uitgelogd en zijn dan beschikbaar voor anderen
  • Het is niet toegestaan een computerwerkplek bezet te houden, terwijl u de computer niet gebruikt
  • Verwijder bij het tijdelijk verlaten van de werkplek altijd uw telefoon, usb-stick etc.

Voor het gebruik van de netwerken en computerfaciliteiten gelden de gebruikersvoorwaarden van de Universiteit Leiden.

Individuele studieruimtes in de UB

De Universiteitsbibliotheek (UB) op de Witte Singel beschikt over 16 studieruimtes voor individueel gebruik. De ruimtes mogen uitsluitend worden gebruikt door studenten van de Universiteit Leiden.

De ruimtes zijn beschikbaar op een first come, first served basis. De sleutel kan bij de receptie van de UB worden opgehaald, mits er een studieruimte vrij is. De sleutel moet uiterlijk aan het einde van de dag weer worden ingeleverd.

Voor het gebruik van de studieruimtes gelden specifieke regels. Daarnaast zijn ook in deze ruimtes de huisregels van de UBL van toepassing.

Deze website maakt gebruik van cookies.