Universiteit Leiden

nl en

Studieplekken

In de bibliotheken zijn meer dan 1860 studieplekken met en zonder computer beschikbaar.

Bibliotheekdiensten en corona

In verband met de landelijke richtlijnen rond het coronavirus is de dienstverlening van de Universitaire Bibliotheken Leiden (UBL) aangepast. Op onze pagina over bibliotheekdiensten tijdens de coronamaatregelen vindt u een overzicht van de diensten die we momenteel bieden.

Dienstverlening UBL tijdens de coronamaatregelen

Studieplekken zijn momenteel alleen beschikbaar voor studenten van de Universiteit Leiden, na online reservering. Medewerkers van de Universiteit Leiden hebben van 12 juli tot 1 september 2021 toegang tot een gedeelte van de studieplekken.

Stiltezones

Verschillende gedeelten van de bibliotheken, bijvoorbeeld de studiezalen, zijn aangewezen als stiltegebieden. Welke ruimtes dit zijn is steeds duidelijk aangegeven.

Draadloos netwerk

Er zijn in de bibliotheken twee netwerken beschikbaar: Eduroam (aanbevolen, voor studenten en medewerkers) en Leiden University Wireless Access. Handleidingen en meer informatie staan op de website van het ICT Shared Service Centre van de Universiteit.

Individuele studieruimtes in de UB

De Universiteitsbibliotheek (UB) op de Witte Singel beschikt over 16 studieruimtes voor individueel gebruik. De ruimtes kunnen worden gereserveerd door studenten van de Universiteit Leiden.

Voor het gebruik van de studieruimtes gelden specifieke regels. Daarnaast zijn ook in deze ruimtes de huisregels van de UBL van toepassing.

Deze website maakt gebruik van cookies.