Universiteit Leiden

nl en

Studieplekken

In de bibliotheken zijn meer dan 1860 studieplekken met en zonder computer beschikbaar.

Bibliotheekdiensten en corona

In verband met de landelijke richtlijnen rond het coronavirus is de dienstverlening van de Universitaire Bibliotheken Leiden (UBL) aangepast. Op onze pagina over bibliotheekdiensten tijdens de coronamaatregelen vindt u een up-to-date overzicht van alle diensten die we momenteel bieden.

Dienstverlening UBL tijdens de coronamaatregelen

Studieplekken zijn momenteel alleen beschikbaar voor studenten van de Universiteit Leiden, na online reservering. In de UB en in de Bibliotheek Rechten zijn enkele studieplekken te reserveren door promovendi van de Universiteit.

Tijdens de lockdown zijn studieplekken alleen beschikbaar voor studenten van de Universiteit Leiden die geen andere opties hebben. Het gaat om:

  • Internationale studenten
  • Studenten met een functiebeperking
  • Studenten die als mantelzorger optreden
  • Studenten die thuis geen gelegenheid hebben om te kunnen studeren of die om andere (mentale) redenen liever op de campus studeren

Wees verantwoordelijk en solidair, bezet niet onnodig een plek. Meer informatie vind je op de webpagina over studieplekken van de Universiteit.

Stiltezones

Verschillende gedeelten van de bibliotheken, bijvoorbeeld studiezalen, zijn aangewezen als stiltegebieden. Welke ruimtes dit zijn is steeds duidelijk aangegeven.

Draadloos netwerk

Er zijn in de bibliotheken twee netwerken beschikbaar: Eduroam en Leiden University Wireless Access. Handleidingen en meer informatie staan op de website van het ICT Shared Service Centre van de Universiteit.

Individuele studieruimtes in de UB

De Universiteitsbibliotheek (UB) op de Witte Singel beschikt over 16 studieruimtes voor individueel gebruik. De ruimtes kunnen worden gereserveerd door studenten van de Universiteit Leiden.

Voor het gebruik van de studieruimtes gelden specifieke regels. Daarnaast zijn ook in deze ruimtes de huisregels van de UBL van toepassing.

Deze website maakt gebruik van cookies.