Universiteitsbibliotheek

Witte Singel 27
2311 BG Leiden

071 - 527 2814  (Algemeen)
071 - 527 2800  (Receptie)
071 - 527 2857  (Leeszaal Bijzondere Collecties)

2300 RA Leiden

Leveranciers

Maliebaan 30
2311 CC Leiden

Toegang tot de Universiteitsbibliotheek

De Universiteitsbibliotheek (UB) is toegankelijk voor bezoekers die in het bezit zijn van een geldige bibliotheekpas (de LU-Card).

Studenten van andere onderwijsinstellingen en houders van een betaalde pas die de bibliotheek niet specifiek en aantoonbaar voor de collecties bezoeken, hebben gedurende tentamenperiodes geen toegang tot de UB.

• 1184 studieplekken
  • 94 computerwerkplekken
  • 16 individuele studiekabinetten
  • 8 groepsruimten

Bekijk op Study Spots (beta) hoe druk het op dit moment is in de studieruimten van de UB.

Op verschillende plekken binnen de UB kunt u printen, scannen en fotokopiëren. De LU-Card is uw print- en kopieerkaart. Het tegoed op de kaart kunt u ophogen via de PinPoint-machine in de entreehal of online.

Gevonden voorwerpen worden bewaard bij de receptie.

Gevonden boeken die privé-eigendom zijn worden bewaard bij de informatiebalie in het Informatiecentrum Huygens.

Beschikbare computers - Informatiecentrum Huygens

Beschikbare computers - S-UB (open magazijn, kelder)

Beschikbare computers - Instructieruimte