Universiteitsbibliotheek

Bibliotheekdiensten en corona

In verband met de landelijke richtlijnen rond het coronavirus is de dienstverlening van de Universitaire Bibliotheken Leiden (UBL) aangepast. Op onze pagina over bibliotheekdiensten tijdens de coronamaatregelen vindt u een overzicht van de diensten die we momenteel bieden.

Dienstverlening UBL tijdens de coronamaatregelen

Witte Singel 27
2311 BG Leiden

071 - 527 2814  (Algemeen)
071 - 527 2800  (Receptie)
071 - 527 2857  (Leeszaal Bijzondere Collecties)

2300 RA Leiden

Leveranciers

Maliebaan 30
2311 CC Leiden

Toegang tot de UB

De Universiteitsbibliotheek (UB) is momenteel toegankelijk voor:

Voor het bezoeken van de bibliotheken hebt u altijd uw geldige en geactiveerde LU-Card nodig.

Studieplekken kunnen alleen door studenten van de Universiteit Leiden worden gereserveerd.

In studiezaal 1 van de UB zijn enkele studieplekken beschikbaar gemaakt voor promovendi van de Universiteit.

• 1184 studieplekken
  • 94 computerwerkplekken
  • 16 individuele studiekabinetten
  • 8 groepsruimten

Op verschillende plekken binnen de UB kunnen studenten, tijdens hun gereserveerde tijdsblok, printen, scannen en fotokopiëren. De LU-Card is je print- en kopieerkaart. Het tegoed op de kaart kan je ophogen via de PinPoint-machine in de entreehal of online.

Printen op reservering

Wil je geen heel tijdsblok reserveren, maar alleen even iets printen? In de UB kan je als student van de Universiteit Leiden op afspraak documenten printen. Je kunt hiervoor bij de receptie (071-5272800) een tijdsblok reserveren van maximaal 20 minuten. Tijdens deze 20 minuten heb je een printer helemaal tot je beschikking. Ter voorbereiding kan je je printopdrachten thuis alvast versturen via Webprint.

Gevonden voorwerpen worden bewaard bij de receptie.

Gevonden boeken die privé-eigendom zijn worden bewaard bij de informatiebalie in het Informatiecentrum Huygens.