Universiteit Leiden

nl en

Missie en beleid

Onze missie

De kerntaak van de UBL is het beschikbaar stellen en toegankelijk maken van informatie ter ondersteuning van onderwijs en onderzoek van de Universiteit Leiden en het Leids Universitair Medisch Centrum (LUMC). De medewerkers en studenten van de Universiteit Leiden en het LUMC zijn de primaire doelgroep, maar ook anderen kunnen gebruik maken van de faciliteiten en diensten. De UBL faciliteert de toegang tot informatie en de evaluatie, het gebruik, de productie en de beschikbaarstelling daarvan. Zij wil toegroeien naar de positie van wetenschappelijke informatiemanager van de Universiteit Leiden en het LUMC. De UBL ontwikkelt effectieve samenwerkingsverbanden met onder meer bibliotheken en erfgoedinstellingen op lokaal, nationaal en internationaal niveau. 

Onze doelstellingen

  • De UBL is een kennisknooppunt van de Universiteit Leiden en het LUMC, waar informatie wordt geproduceerd, bewaard, gebruikt en gedeeld - zowel ter plekke als virtueel.
  • De collecties van de UBL dienen als grondstof voor onderwijs en onderzoek aan de Universiteit Leiden en het LUMC.
  • Studenten en onderzoekers moeten zoveel mogelijk toegang hebben tot de collecties en diensten van de UBL - hoe, waar en wanneer dan ook.
  • De UBL kijkt vooruit zodat zij zichzelf en haar gebruikers vandaag al kan voorbereiden op nieuwe ontwikkelingen en mogelijkheden binnen haar taakgebied.
  • De UBL biedt een sprankelende en stimulerende werkomgeving in de uitdagende wereld van de wetenschappelijke informatie, in combinatie met een prettige werksfeer en goede secundaire voorwaarden.

Beleid

Meer weten over de werkzaamheden en de plannen van de UBL? Lees dan verder in:

Deze website maakt gebruik van cookies.