Universiteit Leiden

nl en

Remote access

Studenten, medewerkers en (buiten)promovendi van de Universiteit Leiden, het KITLV en het LUMC hebben zowel on-campus als off-campus toegang tot databases, e-books en e-journals.

Online toegang

Studenten, medewerkers en (buiten)promovendi van de Universiteit Leiden, het KITLV en het LUMC hebben zowel binnen als buiten het universitaire netwerk toegang tot databases, e-books en e-journals uit de bibliotheekcollecties.

Log altijd eerst in de catalogus in met uw ULCN-account. 

Binnen het universitaire netwerk hebben alumni en gepromoveerden van de Universiteit Leiden, via hun ULCN-account, toegang tot de meeste databases.

Buiten het universitaire netwerk biedt de UBL alumni toegang tot een beperkt aantal databases waarvoor de bibliotheek een licentie heeft. Meer info op onze informatiepagina voor alumni en gepromoveerden.

In verband met uitgeversrestricties kunnen bibliotheekbezoekers met een gastaccount vrijwel alle databases, e-books en e-journals alleen binnen het universitaire netwerk bekijken. Het aanschaffen van een betaalde bibliotheekpas biedt geen extra opties.

Voor alumni van de Universiteit Leiden gelden enkele uitzonderingen.

Zoeken naar databases of e-journals

Zoek in onze catalogus via 'Database Search' of 'Journal Search' direct naar een specifieke database of tijdschrift, of browse door de lijsten binnen de verschillende vakgebieden.

Toegang tot e-books

Om toegang te krijgen tot e-books is het soms nodig om bepaalde software te installeren. Lees er alles over in onze subject guide 'e-books'.

Vrij toegankelijke collecties van de Universiteit Leiden

Vrij toegankelijke digitale collecties van de Universiteit Leiden zijn onder andere Leiden University Scholarly Publications en onze uitgebreide Digital Collections. Voor het bekijken van deze collecties is geen bibliotheekaccount nodig.

Deze website maakt gebruik van cookies.