Universiteit Leiden

nl en

Remote access

Studenten, medewerkers en (buiten)promovendi van de Universiteit Leiden, het KITLV en het LUMC hebben overal ter wereld toegang tot databases, e-books en e-journals uit de bibliotheekcollecties. Alumni van de Universiteit Leiden kunnen remote enkele van de databases raadplegen via Leiden Alumni Databases.

Studenten en medewerkers Universiteit Leiden en LUMC

Studenten, medewerkers en (buiten)promovendi van de Universiteit Leiden, het KITLV en het LUMC hebben remote access (thuistoegang) tot databases, e-books en e-journals uit de bibliotheekcollecties.

Bevindt u zich buiten het universitaire netwerk? Log met uw ULCN-account in in de catalogus. Zoek naar de titel of het onderwerp van uw keuze en klik op View Online. Vaak verschijnt dan een volgend inlogscherm, waarop u nogmaals om uw gegevens wordt gevraagd.

Alumni van de Universiteit Leiden

Alumni van de Universiteit Leiden hebben via hun ULCN-account buiten het universitaire netwerk gratis toegang tot een beperkt aantal databases waarvoor de bibliotheek een licentie heeft. Meer informatie vindt u op onze informatiepagina voor alumni en gepromoveerden.

Via Find Databases kunt u zoeken naar een specifieke database, of browsen door lijsten met databases binnen verschillende vakgebieden.

Wilt u weten welke databases over het algemeen worden gebruikt binnen uw vakgebied, kijk dan in de subject guides voor advies van onze vakreferenten en medisch informatiespecialisten. Voor toegang tot de meeste databases is een ULCN-account vereist.

In de Find e-Journals-sectie van onze catalogus kunt u zoeken naar relevante e-journals binnen uw vakgebied. U kunt zoeken op naam of ISSN, of door de lijst browsen om nieuwe titels te ontdekken.

Als u meer wil weten over relevante e-journals binnen uw vakgebied, bekijk dan onze subject guides voor advies van onze vakreferenten en medisch informatiespecialisten. Voor toegang tot de meeste e-journals is een ULCN-account vereist. 

Om toegang te krijgen tot e-books is het soms nodig om bepaalde software te installeren.

De browserextensie UBL Get Access geeft studenten en medewerkers van de Universiteit Leiden tijdens het browsen op internet direct toegang tot wetenschappelijke artikelen en e-books waarvoor de bibliotheek een licentie heeft.

Vrij toegankelijke digitale collecties van de Universiteit Leiden zijn onder andere Leiden University Scholarly Publications en onze uitgebreide Digital Collections. Voor het raadplegen van deze collecties is geen bibliotheekaccount nodig.

Beperkte mogelijkheden voor bezoekers en gasten

In verband met uitgeversrestricties kunnen bibliotheekbezoekers met een gastaccount onze databases en e-journals onder licentie alleen binnen het universitaire netwerk bekijken. Het aanschaffen van een betaalde bibliotheekpas biedt geen extra opties voor remote access.

Voor alumni van de Universiteit Leiden gelden enkele uitzonderingen.

Deze website maakt gebruik van cookies.