Universiteit Leiden

nl en

Remote access

Studenten en medewerkers van de Universiteit Leiden en het KITLV hebben overal ter wereld toegang tot e-journals, databases en e-books uit de bibliotheekcollecties. Alumni kunnen via remote access enkele van de databases raadplegen.

Remote access voor studenten en medewerkers van de Universiteit Leiden

Bevindt u zich buiten het universitaire netwerk? Log met uw ULCN-studenten- of medewerkersaccount in in de catalogus. Zoek naar de titel of het onderwerp van uw keuze en klik op View Online. Vaak verschijnt dan een volgend inlogscherm, waarop u nogmaals om uw gegevens wordt gevraagd.

Om toegang te krijgen tot e-books is het soms nodig om bepaalde software te installeren.

Find Databases

Via Find Databases kunt u zoeken naar een specifieke database, of browsen door lijsten met databases binnen verschillende vakgebieden. Wilt u weten welke databases over het algemeen worden gebruikt binnen uw vakgebied, kijk dan in de subject guides voor advies van onze vakreferenten. Voor toegang tot de meeste databases is een ULCN-account vereist.

Find e-Journals

In de Find e-Journals-sectie van onze catalogus kunt u zoeken naar relevante e-journals binnen uw vakgebied. U kunt zoeken op naam of ISSN, of door de lijst browsen om nieuwe titels te ontdekken. Als u meer wil weten over relevante e-journals binnen uw vakgebied, bekijk dan onze subject guides voor advies van onze vakreferenten. Voor toegang tot sommige e-journals moet u eerst inloggen met uw ULCN-account.

'UBL Get Access' browserextensie

De browserextensie UBL Get Access geeft studenten en medewerkers van de Universiteit Leiden tijdens het browsen op internet direct toegang tot wetenschappelijke artikelen en e-books waarvoor de bibliotheek een licentie heeft.

Vrij toegankelijke digitale collecties van de Universiteit Leiden zijn onder andere Leiden Repository en Leiden University Libraries Digital Collections.

Remote access voor alumni van de Universiteit Leiden

Alumni van de Universiteit Leiden hebben buiten het universitaire netwerk gratis toegang tot een beperkt aantal databases waarvoor de bibliotheek een licentie heeft. Meer informatie vindt u op onze informatiepagina voor alumni.

Bezoekers en gasten

Wegens licentierestricties kunnen bezoekers en gasten databases en digitale tijdschriften alleen binnen het universitaire netwerk bekijken.

In verband met de coronamaatregelen hebben bezoekers en gasten momenteel geen toegang tot de bibliotheken anders dan voor het afhalen van aangevraagde boeken.

Deze website maakt gebruik van cookies.