Universiteit Leiden

nl en

Remote access

Studenten, medewerkers en (buiten)promovendi van de Universiteit Leiden, het KITLV en het LUMC hebben overal ter wereld toegang tot databases, e-books en e-journals uit de bibliotheekcollecties. Alumni van de Universiteit Leiden kunnen remote enkele van de databases raadplegen via Leiden Alumni Databases.

Studenten en medewerkers Universiteit Leiden en LUMC

Studenten, medewerkers en (buiten)promovendi van de Universiteit Leiden, het KITLV en het LUMC hebben remote access (thuistoegang) tot databases, e-books en e-journals uit de bibliotheekcollecties.

Log buiten het universitaire netwerk in de catalogus in met uw ULCN-account. Zoek naar een titel of onderwerp naar keuze en klik op View Online. Vaak verschijnt dan een volgend inlogscherm, waarop nogmaals moet worden ingelogd.

Alumni van de Universiteit Leiden

Alumni van de Universiteit Leiden hebben via hun ULCN-account buiten het universitaire netwerk gratis toegang tot een beperkt aantal databases waarvoor de bibliotheek een licentie heeft. Meer informatie op onze informatiepagina voor alumni en gepromoveerden.

Beperkte opties voor overige bibliotheekbezoekers

In verband met uitgeversrestricties kunnen bibliotheekbezoekers met een gastaccount vrijwel alle databases, e-books en e-journals alleen binnen het universitaire netwerk bekijken. Voor alumni van de Universiteit Leiden gelden enkele uitzonderingen. Het aanschaffen van een betaalde bibliotheekpas biedt geen extra opties.

Zoek via 'Database Search' in de catalogus naar een specifieke database, of browse door de lijsten met databases binnen de verschillende vakgebieden.

Bekijk onze subject guides voor vakspecifiek advies van onze vakreferenten en medisch informatiespecialisten. Voor toegang tot de meeste databases is een ULCN-account vereist.

Zoek in de 'Journal Search'-sectie van onze catalogus naar relevante journals binnen de diverse vakgebieden. Zoek op naam of ISSN, of browse door de lijst om nieuwe titels te ontdekken.

Bekijk onze subject guides voor vakspecifiek advies van onze vakreferenten en medisch informatiespecialisten. Voor toegang tot de meeste journals is een ULCN-account vereist.

Om toegang te krijgen tot e-books is het soms nodig om bepaalde software te installeren.

De browserextensie UBL Get Access geeft studenten en medewerkers van de Universiteit Leiden tijdens het browsen op internet direct toegang tot wetenschappelijke artikelen en e-books waarvoor de bibliotheek een licentie heeft.

Vrij toegankelijke digitale collecties van de Universiteit Leiden zijn onder andere Leiden University Scholarly Publications en onze uitgebreide Digital Collections. Voor het raadplegen van deze collecties is geen bibliotheekaccount nodig.

Deze website maakt gebruik van cookies.