Universiteit Leiden

nl en

Diensten voor alumni en gepromoveerden

Alumni en gepromoveerden van de Universiteit Leiden kunnen gratis gebruik blijven maken van diverse bibliotheekfaciliteiten.

Met een geldige bibliotheekpas (de LU-Card) kunt u als alumnus of na uw promotie gebruik blijven maken van verschillende diensten en faciliteiten van de Universitaire Bibliotheken Leiden.

Enige tijd na uw afstuderen wordt uw studentenaccount automatisch omgezet in een alumnus-account. U blijft dezelfde ULCN-inloggegevens, LU-Card en uMailadres gebruiken. U kunt uw eventuele uitleningen op de gebruikelijke wijze via de catalogus blijven verlengen.

Indien u nog geen LU-Card hebt kunt u deze online via Account Self Service aanvragen, of bij één van de bibliotheekbalies.

Alumni afgestudeerd vóór september 2006 kunnen bij één van de bibliotheekbalies een gratis account en pas laten maken. Neem bij uw bezoek een geldig legitimatiebewijs mee én een bewijs van afstuderen.

Of u na uw promotie voor een alumnus-account in aanmerking komt óf voor een gratis gastaccount van de UBL, kunt u nalezen op de alumnipagina van de Universiteit Leiden.

Binnen het universitaire netwerk geeft uw alumnus-account toegang tot alle databases in de collectie van de UBL (met uitzondering van de database 'Legal Intelligence', die alleen toegankelijk is voor medewerkers en studenten). 

Remote access

Via Leiden Alumni Databases hebben alumni op dit moment remote access tot de volgende databases:

  • Academic Search Alumni Edition
  • Art Index (H.W. Wilson)
  • Criminal Justice Abstracts
  • Library Literature & Information Science Index (H.W. Wilson)
  • JSTOR collections: Arts & Sciences 1, 2, 3, 4, 7 en Early Journal Content

Wanneer u het wachtwoord van uw account niet meer weet, kunt u online een nieuw wachtwoord aanvragen.

Voor alumni met een account met een 's'-nummer gebruikt de UBL het universitaire uMailadres dat bij de account hoort.

In verband met de overzetting van uMail naar een nieuwe omgeving, kunnen er problemen zijn met uw mailforwarding-settings en/of met de toegang tot uw mailbox.

Wij nodigen u graag uit om als alumnus of gepromoveerde lid te worden van de Stichting Vrienden van de Universitaire Bibliotheken Leiden. Als vriend wordt u op de hoogte gehouden van ontwikkelingen bij de bibliotheken en draagt u bij aan het behoud, de uitbreiding en het onderhoud van - vooral de bijzondere - collecties. U ontvangt regelmatig uitnodigingen voor lezingen, themabijeenkomsten en tentoonstellingsopeningen.

Deze website maakt gebruik van cookies.