Diensten voor alumni en gepromoveerden

Alumni en gepromoveerden van de Universiteit Leiden kunnen gratis gebruik blijven maken van diverse bibliotheekfaciliteiten.

Om als alumnus of na uw promotie gebruik te kunnen blijven maken van verschillende diensten en faciliteiten van de Universitaire Bibliotheken Leiden hebt u een geldige bibliotheekaccount en LU-Card nodig.

Enige tijd na uw afstuderen wordt uw studentenaccount automatisch omgezet in een alumnus-account. U blijft dezelfde ULCN-inloggegevens, LU-Card en uMailadres gebruiken. U kunt van onze leenfaciliteiten gebruik blijven maken zoals u bent gewend.

Als u nog geen LU-Card hebt kunt u deze online via Account Self Service aanvragen, of bij één van de bibliotheekbalies.

Afgestudeerd vóór september 2006?
Alumni afgestudeerd vóór september 2006 kunnen bij één van de bibliotheekbalies een gratis account en pas laten maken. Neem bij uw bezoek een geldig legitimatiebewijs mee én een bewijs van afstuderen aan de Universiteit Leiden.

Of u na uw promotie voor een alumnus-account in aanmerking komt óf voor een gratis gastaccount van de UBL, kunt u nalezen op de alumnipagina van de Universiteit Leiden.

Binnen het universitaire netwerk geeft uw alumnus-account toegang tot alle databases in de collectie van de UBL (met uitzondering van de database 'Legal Intelligence', die alleen toegankelijk is voor medewerkers en studenten).

Remote access

Via Leiden Alumni Databases hebben alumni op dit moment remote access tot de volgende databases:

• Academic Search Alumni Edition
  • Art Index (H.W. Wilson)
  • Criminal Justice Abstracts
  • Library Literature & Information Science Index (H.W. Wilson)
  • JSTOR collections: Arts & Sciences 1, 2, 3, 4, 7 en Early Journal Content

Wanneer u het wachtwoord van uw account niet meer weet, kunt u online een nieuw wachtwoord aanvragen.

Voor alle e-mailcommunicatie met alumni met een account met een 's'-nummer gebruikt de UBL het universitaire uMailadres dat bij de account hoort

Wij nodigen u graag uit om als alumnus of gepromoveerde lid te worden van de Stichting Vrienden van de Universitaire Bibliotheken Leiden. Als vriend wordt u op de hoogte gehouden van ontwikkelingen bij de bibliotheken en draagt u bij aan het behoud, de uitbreiding en het onderhoud van - vooral de bijzondere - collecties. U ontvangt regelmatig uitnodigingen voor lezingen, themabijeenkomsten en tentoonstellingsopeningen.