Universiteit Leiden

nl en

Diensten voor alumni en gepromoveerden

Alumni en gepromoveerden van de Universiteit Leiden kunnen gratis gebruik blijven maken van de bibliotheekfaciliteiten.

Met een geldige bibliotheekpas (de LU-Card) kunt u als alumnus of na uw promotie gebruik blijven maken van verschillende diensten en faciliteiten van de Universitaire Bibliotheken Leiden (UBL). 

 

In verband met de landelijke richtlijnen rond het coronavirus is de dienstverlening van de Universitaire Bibliotheken Leiden (UBL) aangepast.  

 

Een up-to-date overzicht van de diensten die we momenteel kunnen bieden vindt u op onze pagina over de dienstverlening van de UBL tijdens de coronamaatregelen.

 

Enige tijd na uw afstuderen wordt uw studentenaccount automatisch omgezet in een alumnus-account. U blijft dezelfde ULCN-inloggegevens, LU-Card en uMailadres gebruiken. Indien u nog geen LU-Card hebt kunt u deze online via Account Self Service aanvragen, of bij één van de bibliotheekbalies

Alumni afgestudeerd vóór september 2006 kunnen bij één van de bibliotheekbalies een gratis pas verkrijgen, op vertoon van een geldig legitimatiebewijs én een bewijs van afstuderen.

Of u na uw promotie voor een alumnus-account in aanmerking komt óf voor een gratis gastaccount van de UBL kunt u nalezen op de alumnipagina van de Universiteit Leiden. 

Binnen het universitaire netwerk geeft uw alumnus-account toegang tot alle databases in de collectie van de UBL, met uitzondering van de database 'Legal Intelligence', die alleen toegankelijk is voor medewerkers en studenten. 

Remote access via Leiden Alumni Databases is op dit moment mogelijk voor: 

  • Academic Search Alumni Edition
  • Art Index (H.W. Wilson)
  • Criminal Justice Abstracts
  • Library Literature & Information Science Index (H.W. Wilson)
  • JSTOR collections: Arts & Sciences 1, 2, 3, 4, 7 en Early Journal Content

Voor alumni met een account met een 's'-nummer gebruikt de UBL het universitaire uMailadres dat bij de account hoort.

Na de migratie van uMail naar een nieuwe omgeving in april 2020 zijn eerder ingestelde mailforwards helaas niet langer meer actief. In de helpdeskportal van de Universiteit vindt u een handleiding om een nieuwe mailforward in te stellen. 

Wanneer u het wachtwoord van uw account niet meer weet, kunt u online een nieuw wachtwoord aanvragen.

Wij nodigen u graag uit om als alumnus of gepromoveerde lid te worden van de Stichting Vrienden van de Universitaire Bibliotheken Leiden. Als vriend wordt u op de hoogte gehouden van ontwikkelingen bij de bibliotheken en draagt u bij aan het behoud, de uitbreiding en het onderhoud van - vooral de bijzondere - collecties. U ontvangt regelmatig uitnodigingen voor lezingen, themabijeenkomsten en tentoonstellingsopeningen.

Deze website maakt gebruik van cookies.