Universiteit Leiden

nl en

Boeken lenen

De Universitaire Bibliotheken Leiden (UBL) bezit meer dan 5 miljoen papieren publicaties. Uitleenbare materialen kunt u via de catalogus aanvragen en op de bibliotheeklocatie van uw keuze afhalen.

 

In verband met de landelijke richtlijnen rond het coronavirus is de dienstverlening van de Universitaire Bibliotheken Leiden (UBL) aangepast.  

 

Een up-to-date overzicht van de diensten die we momenteel kunnen bieden vindt u op onze pagina over de dienstverlening van de UBL tijdens de coronamaatregelen.

 

Aanvragen of zelf uit de kast pakken

Een groot gedeelte van onze collectie boeken en tijdschriften staat in magazijnen. Wanneer u deze publicaties wilt lenen, vraagt u ze eerst aan via de catalogus. Bezoekers die een dag-/weekpas hebben aangeschaft kunnen geen materialen lenen.

Bij veel bibliotheeklocaties kunt u boeken zelf uit de kast pakken en bij de balie lenen. U kunt er ook voor kiezen om deze materialen via de catalogus aan te vragen.

Afhalen

Uitleenbare publicaties die u via de catalogus aanvraagt kunt u op elke gewenste locatie van de UBL laten bezorgen en weer inleveren. U kiest de afhaallocatie tijdens het plaatsen van uw aanvraag.

Levertijden zijn afhankelijk van locatie en tijdstip van aanvraag. Wij sturen u een email zodra een aanvraag voor u klaarligt.

U kunt de status van uw aanvragen bekijken via 'my account' in de catalogus. Bij een publicatie die voor u klaarligt staat de term 'on hold until [...]'. Aanvragen blijven 3 dagen voor u beschikbaar, bij de Bibliotheek Wijnhaven 5 dagen.

Niet uitleenbaar

Kwetsbare, unieke en waardevolle materialen zoals vroege drukken, atlassen, manuscripten en losbladige werken worden niet uitgeleend. Ook naslagwerken worden niet uitgeleend. U kunt u deze materialen aanvragen via de catalogus en inzien op de Leeszaal Bijzondere Collecties.

Uitleenregels

U kunt maximaal 50 boeken tegelijkertijd lenen. De uitleentermijn is 3 weken.

Wanneer u materialen leent onderschrijft u het uitleenreglement van de UBL.

Deze website maakt gebruik van cookies.