Universiteit Leiden

nl en

Boeken lenen

De Universitaire Bibliotheken Leiden (UBL) bezit meer dan 5 miljoen papieren publicaties. Uitleenbare materialen kunt u via de catalogus aanvragen en op de bibliotheeklocatie van uw keuze afhalen.

Bibliotheekdiensten en corona

In verband met de landelijke richtlijnen rond het coronavirus is de dienstverlening van de Universitaire Bibliotheken Leiden (UBL) aangepast. Op onze pagina over bibliotheekdiensten tijdens de coronamaatregelen vindt u een up-to-date overzicht van alle diensten die we momenteel bieden.

Dienstverlening UBL tijdens de coronamaatregelen

Een groot gedeelte van onze collectie boeken en tijdschriften staat in magazijnen. Wanneer u deze publicaties wilt lenen, vraagt u ze eerst aan via de catalogus. U kunt de materialen vervolgens lenen via de boeklockers.

In verband met de coronarichtlijnen moeten ook de boeken van bibliotheeklocaties waar u de materialen normaalgesproken zelf uit de kast kunt pakken en bij de balie lenen, nu worden aangevraagd via de catalogus.

Afhalen

Uitleenbare publicaties die u via de catalogus aanvraagt kunt u op diverse locaties van de UBL laten bezorgen en weer inleveren. U kiest de gewenste locatie tijdens het plaatsen van uw aanvraag. In verband met de coronamaatregelen zijn momenteel niet alle bibliotheeklocaties beschikbaar als afhaallocatie.

Levertijden zijn afhankelijk van het tijdstip van uw aanvraag en de locatie van het item. Wij sturen u een email zodra een aanvraag voor u klaarligt. Voor het afhalen van materialen hoeft u geen afspraak te maken.

Wat ligt er al voor u klaar?

U kunt de status van uw aanvragen bekijken via 'My account' in de catalogus. Bij een publicatie die klaarligt staat de term 'on hold until [...]'. Aanvragen blijven 5 dagen voor u beschikbaar.

Uitleenregels

U kunt maximaal 50 boeken tegelijkertijd lenen. De uitleentermijn is 3 weken. Wanneer u materialen leent onderschrijft u het uitleenreglement van de UBL.

Niet uitleenbaar

Kwetsbare, unieke en waardevolle materialen zoals vroege drukken, atlassen, manuscripten en losbladige werken worden niet uitgeleend.

Onderzoekers en studenten van de Universiteit Leiden kunnen deze materialen aanvragen via de catalogus en inzien op de Leeszaal Bijzondere Collecties. In verband met de huidige coronarichtlijnen moet u hiervoor van tevoren een werkplek reserveren.

Deze website maakt gebruik van cookies.