Universiteit Leiden

nl en

Boeken lenen

Uitleenbare publicaties kunt u op de bibliotheeklocatie van uw keuze laten bezorgen.

Aanvragen via de catalogus of zelf uit de kast pakken

Een groot gedeelte van onze collectie boeken en tijdschriften staat in magazijnen. Wanneer u deze  publicaties wilt lenen vraagt u ze eerst aan via de catalogus.

Bij veel bibliotheeklocaties kunt u boeken zelf uit de kast pakken en bij de balie lenen. U kunt er ook voor kiezen om deze materialen via de catalogus aan te vragen.

U kunt maximaal 50 boeken tegelijkertijd lenen. De uitleentermijn is 3 weken.

Afhalen

Uitleenbare publicaties die u via de catalogus aanvraagt kunt u op elke gewenste locatie van de Universitaire Bibliotheken Leiden (UBL) laten bezorgen. U kiest de afhaallocatie tijdens het plaatsen van uw aanvraag.

Levertijden zijn afhankelijk van locatie en tijdstip van aanvraag. Zodra een aanvraag klaarligt ontvangt u een e-mail. Ook kunt u de status van uw aanvragen bekijken via 'my account' in de catalogus. Bij een publicatie die voor u klaarligt staat de term 'on hold until [...]'. Aanvragen blijven 3 dagen voor u beschikbaar, bij de Bibliotheek Wijnhaven 5 dagen.

Uitleenreglement

Wanneer u materialen leent onderschrijft u het uitleenreglement van de UBL.

Niet-uitleenbare materialen

Kwetsbare, unieke en waardevolle materialen zoals vroege drukken, atlassen, manuscripten en losbladige werken worden niet uitgeleend. U kunt u deze materialen aanvragen via de catalogus en inzien bij de afdeling Bijzondere Collecties. Ook naslagwerken worden niet uitgeleend.

Uw inloggegevens

Wanneer u uw gebruikersnaam of wachtwoord bent vergeten kunt u de gegevens online of bij één van de bibliotheekbalies opvragen.

Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie