Universiteit Leiden

nl en

Boeken lenen

De Universitaire Bibliotheken Leiden (UBL) bezit meer dan 5 miljoen papieren publicaties. Uitleenbare materialen kunt u via de catalogus aanvragen en op de bibliotheeklocatie van uw keuze afhalen.

Aanvragen of zelf uit de kast pakken

Een groot gedeelte van onze collectie boeken en tijdschriften staat in magazijnen. Wanneer u deze publicaties wilt lenen, vraagt u ze eerst aan via de catalogus.

Uitleenbare boeken geplaatst in open kasten kunt u zelf uit de kast pakken óf aanvragen via de catalogus.

Afhalen

Uitleenbare publicaties die u via de catalogus aanvraagt kunt u op alle locaties van de UBL laten bezorgen en weer inleveren. U kiest de gewenste afhaallocatie tijdens het plaatsen van uw aanvraag.

Levertijden zijn afhankelijk van het tijdstip van uw aanvraag en de locatie van het item. Wij sturen u een e-mail zodra een aanvraag voor u klaarligt. 

Wat ligt er al voor u klaar?

U kunt de status van uw aanvragen bekijken via 'My account' in de catalogus. Bij een publicatie die klaarligt staat de term 'on hold until [...]'. Aanvragen blijven 5 dagen voor u beschikbaar.

Uitleenregels

U kunt maximaal 50 boeken tegelijkertijd lenen. De uitleentermijn is 3 weken. Gedurende een bepaalde maximale uitleenperiode worden uw leningen automatisch door de bibliotheek voor u verlengd, tenzij ze door iemand anders worden gereserveerd.

Wanneer u materialen leent onderschrijft u het uitleenreglement van de UBL.

Niet uitleenbaar

Kwetsbare, unieke en waardevolle materialen zoals vroege drukken, atlassen, manuscripten en losbladige werken worden niet uitgeleend. Houders van een bibliotheekpas kunnen deze materialen, als ze in een van onze magazijnen zijn geplaatst, aanvragen via de catalogus en inzien op de Leeszaal Bijzondere Collecties.

Ook de materialen geplaatst op de studiezalen in de UB zijn niet uitleenbaar. U kunt ze zelf uit de kast pakken om te raadplegen binnen de bibliotheek.

Deze website maakt gebruik van cookies.