Universiteit Leiden

nl en

Toegankelijkheid

De bibliotheeklocaties van de Universitaire Bibliotheken Leiden zijn goed toegankelijk en bieden diverse faciliteiten voor bezoekers met een functiebeperking. Op alle locaties staan de bibliotheekmedewerkers voor u klaar als u hulp nodig heeft.

 

In verband met de landelijke richtlijnen rond het coronavirus is de dienstverlening van de Universitaire Bibliotheken Leiden (UBL) aangepast.  

 

Een up-to-date overzicht van de diensten die we momenteel kunnen bieden vindt u op onze pagina over de dienstverlening van de UBL tijdens de coronamaatregelen.

 

De Universiteitsbibliotheek (UB) op de Witte Singel beschikt over 2 personenliften. Een gedeelte van de open opstelling (de 'S-UB') kan niet met de lift worden bereikt.

Werkplekken

In het Informatiecentrum Huygens op de begane grond vindt u twee in hoogte verstelbare werkplekken met computer. Bezoekers die in verband met een functiebeperking aangewezen zijn op het gebruik van deze werkplekken krijgen voorrang. Op de eerste verdieping bevinden de in hoogte verstelbare werkplekken zich in studiezaal 3 en 4.

De individuele studieruimten op de eerste etage van de UB hebben verstelbare tafels, maar zijn niet toegankelijk met een rolstoel.

Lenen en inzien

Op verzoek zijn bibliotheekmedewerkers u behulpzaam bij het uit de kast pakken van boeken die u wilt inzien of lenen. Ook kunnen we ervoor zorgen dat uw aangevraagde materialen altijd in een lage of middelhoge boekenlocker worden klaargelegd.

Toiletten

In de entreehal vindt u zowel op de begane grond als op de 2e etage een rolstoeltoegankelijk toilet. In de Noordhal is er een toegankelijk toilet op de 1e etage.

Parkeren

Ter hoogte van Witte Singel 26 vindt u 2 gehandicaptenparkeerplaatsen. Op de Cleveringaplaats zijn er 3.

Drukte en stilte

In de UB kan het erg druk zijn, met name in tentamentijd. De rustigste bezoek- en studietijden zijn ’s ochtends tot 11.00 uur en later op de dag tussen 18.00 en 20.00 uur. Via study spots kunt u in real time zien hoe druk het in de diverse ruimtes is.

De studiezalen op de 1e en 2e verdieping zijn aangewezen als stiltezones. De studieplekken op de begane grond in het Informatiecentrum Huygens en in de Noordhal mogen gebruikt worden voor overleg op gedempte toon.

Het Kamerlingh Onnes-gebouw is goed toegankelijk. De Bibliotheek Rechten bevindt zich vlakbij de receptie en is bereikbaar via enkele traptreden. Er is een traplift aanwezig.

De Bibliotheek Sociale Wetenschappen is geheel gelijkvloers.

Er zijn 2 in hoogte verstelbare computerwerkplekken aanwezig. Bezoekers die in verband met een functiebeperking aangewezen zijn op het gebruik van deze werkplekken krijgen voorrang.

Op verzoek zijn bibliotheekmedewerkers u behulpzaam bij het uit de kast pakken van boeken die u wilt inzien of lenen. Ook kunnen we ervoor zorgen dat uw aangevraagde materialen altijd in een lage of middelhoge boekenlocker worden klaargelegd.

Deze website maakt gebruik van cookies.