Universiteit Leiden

nl en

Scannen, kopiëren en printen

Alle bibliotheeklocaties bieden faciliteiten om materialen te kunnen scannen, kopiëren en printen.

Uw LU-Card is uw print- en kopieerkaart

Om te kunnen printen en kopiëren moet er voldoende tegoed op uw LU-Card staan. U kunt het tegoed ophogen via één van de PinPoint-machines die in de meeste universiteitsgebouwen in Leiden en Den Haag te vinden zijn, of online via Webprint.

Scannen

Studenten en medewerkers van de Universiteit Leiden kunnen via de meeste universitaire copiers direct naar hun emailadres scannen. Bezoekers met een gastaccount kunnen naar USB-stick scannen.

De Universiteitsbibliotheek (UB) heeft een flatbedscanner, op de eerste verdieping vlakbij de groepsruimtes. Studenten en medewerkers van de Universiteit Leiden kunnen de gemaakte scans opslaan op hun account, overige bezoekers alleen op USB.

Bijzondere collecties

U kunt materiaal uit de bijzondere collecties laten digitaliseren of hergebruiken, mits er geen rechten worden geschonden en het materiaal het toelaat.

Na toestemming mag u ook zelf foto’s maken van materiaal uit de bijzondere collecties. Het gebruik van flits en statief is niet toegestaan.

Op de Leeszaal Bijzondere Collecties staat een scanner waarmee u materialen met een publicatiedatum tussen 1850-1950 kunt scannen. Dit is zonder verdere kosten. Neem wel een usb-stick mee. 

Problemen met uw tegoed

Als er door een printerstoring onterecht tegoed van uw account is afgeschreven, kunt u dit online melden bij het Universitair Facilitair Bedrijf. 

Voor tegoed op uw acccount (hoger dan € 3) dat u niet meer gebruikt, kunt u restitutie aanvragen bij één van de universitaire printshops

Deze website maakt gebruik van cookies.