Universiteit Leiden

nl en

Scannen, kopiëren en printen

Alle bibliotheeklocaties bieden faciliteiten om materialen te kunnen scannen, kopiëren en printen. Op dit moment is dit alleen mogelijk voor studenten die een studieplek hebben gereserveerd of een printafspraak hebben gemaakt.

Bibliotheekdiensten en corona

In verband met de landelijke richtlijnen rond het coronavirus is de dienstverlening van de Universitaire Bibliotheken Leiden (UBL) aangepast. Op onze pagina over bibliotheekdiensten tijdens de coronamaatregelen vindt u een overzicht van de diensten die we momenteel bieden.

Dienstverlening UBL tijdens de coronamaatregelen

Uw LU-Card is uw print- en kopieerkaart

Om te kunnen printen en kopiëren moet er voldoende tegoed op uw LU-Card staan. U kunt het tegoed ophogen via één van de PinPoint-machines die in de meeste universiteitsgebouwen in Leiden en Den Haag te vinden zijn, of online via Webprint.

Scannen

Studenten van de Universiteit Leiden kunnen via de meeste universitaire copiers direct naar hun emailadres scannen. 

De Universiteitsbibliotheek (UB) heeft een flatbedscanner, op de eerste verdieping vlakbij de groepsruimtes. Studenten van de Universiteit Leiden kunnen de gemaakte scans opslaan op hun account.

Bijzondere collecties

U kunt materiaal uit de bijzondere collecties laten digitaliseren of hergebruiken, mits er geen rechten worden geschonden en het materiaal het toelaat.

Na verkregen toestemming mag u foto’s maken van materiaal uit de bijzondere collecties. Het gebruik van flits en statief is niet toegestaan.

Op de Leeszaal Bijzondere Collecties staat een scanner waarmee u, zonder kosten, materialen met een publicatiedatum tussen 1850-1950 kunt scannen naar uw eigen usb-stick gedurende uw gereserveerde tijdsblok op de leeszaal.

Printen op afspraak

Wil je niet een heel tijdsblok lang een studieplek reserveren? In de Universiteitsbibliotheek (UB) en in de Bibliotheek Wijnhaven in Den Haag kunnen studenten van de Universiteit Leiden op afspraak printen. Je kunt hiervoor een tijdsblok reserveren van maximaal 20 minuten. Tijdens deze 20 minuten heb je een printer helemaal tot je beschikking.

Je kunt je printopdrachten thuis alvast versturen via Webprint. Is dit voor jou geen optie, dan krijg je in de bibliotheek een computer toegewezen om te kunnen gebruiken tijdens je bezoek.

  Printafspraak maken
UB

Receptie UB: 071-5272800

Bibliotheek Wijnhaven Wijnhaven@library.leidenuniv.nl

Problemen met uw tegoed

Als er door een printerstoring onterecht tegoed van uw account is afgeschreven, kunt u dit online melden bij het Universitair Facilitair Bedrijf.

Voor tegoed op uw account (hoger dan € 3) dat u niet meer gebruikt, kunt u restitutie aanvragen bij één van de universitaire printshops.

Deze website maakt gebruik van cookies.