Universiteit Leiden

nl en

Scannen, kopiëren en printen

Alle bibliotheeklocaties bieden faciliteiten om materialen te kunnen scannen, kopiëren en printen.

Uw LU-Card is uw print- en kopieerkaart

Om te kunnen printen en kopiëren moet er voldoende tegoed op uw LU-Card staan. U kunt het tegoed ophogen via één van de PinPoint-machines die in de meeste universiteitsgebouwen in Leiden en Den Haag te vinden zijn, of online via Webprint.

Scannen

Studenten en medewerkers van de Universiteit Leiden kunnen via de meeste universitaire copiers direct naar hun emailadres scannen. 

De Universiteitsbibliotheek (UB) heeft een flatbedscanner, op de eerste verdieping vlakbij de groepsruimtes. Studenten en medewerkers van de Universiteit Leiden kunnen de gemaakte scans opslaan op hun account. Bezoekers met een gastaccount kunnen de scans opslaan op de desktop en vóór het uitloggen naar hun emailadres sturen. Gastaccounts hebben geen opslagcapaciteit; data die tijdens een sessie wordt opgeslagen is na uitloggen niet meer beschikbaar.

Bijzondere collecties

U kunt materiaal uit de bijzondere collecties laten digitaliseren of hergebruiken, mits er geen rechten worden geschonden en het materiaal het toelaat.

Na verkregen toestemming mag u in de Leeszaal Bijzondere Collecties foto’s maken van materiaal. Het gebruik van flits en statief is niet toegestaan.

Op de Leeszaal Bijzondere Collecties staat een scanner waarmee u, zonder kosten, materialen met een publicatiedatum tussen 1850-1950 kunt scannen naar uw eigen usb-stick.

Problemen met uw printtegoed

Als er door een printerstoring onterecht tegoed van uw account is afgeschreven, kunt u dit online melden bij het Universitair Facilitair Bedrijf. Hier kunt u ook terecht als u restitutie wilt aanvragen voor tegoed op uw account (hoger dan € 3) dat u niet meer gebruikt.

Deze website maakt gebruik van cookies.