Asian Library

De Asian Library omvat de grootste collectie ter wereld over Indonesië en belangrijke collecties over Zuid- en Zuidoost Azië, China, Japan en Korea.

Witte Singel 27
2311 BG Leiden

Tel: 071-5272814 (Algemeen)
Tel: 071-5272800 (Receptie UB)

2300 RA Leiden

Stel een vraag

Bezoekersinformatie

De Asian Library is gevestigd op de tweede etage van de Universiteitsbibliotheek (UB). De ruimte is alleen toegankelijk voor studenten en onderzoekers die gebruik maken van de collecties op het gebied van Aziëstudies.

Per 1 februari 2018 wordt de toegang tot de Asian Library geregeld door middel van speciale toegangsrechten op de LU-Card.

Studieplekken en computerfaciliteiten

• 128 studieplekken zonder PC
  • 20 computerwerkplekken
  • kopieer- en scanapparatuur

Groepsruimtes en zalen

De Asian Library biedt de volgende voorzieningen voor groepen:

Aziatische collecties

De Asian Library omvat een groot aantal collecties, geplaatst op verschillende locaties binnen de UB:

• Asian Library - 2e etage: naslagcollectie
  • S-UB: Aziatische collectie in open opstelling
  • Leeszaal Bijzondere Collecties: raadplegen van Aziatische Bijzondere Collecties. Werken uit de Bijzondere Collecties kunt u opvragen via de Catalogus.
  • Gesloten magazijn: deze titels kunt u opvragen via de Catalogus.

Unesco Werelderfgoedlijst

Twee documenten uit de Aziatische collecties staan op de Unesco Werelderfgoedlijst.

Het La Galigo manuscript werd ingeschreven door UNESCO in 2011. La Galigo is bekend als het langste epos ter wereld, geschreven in het Buginees. Zie ook: https://youtu.be/MtepExMpF-g

In 2013 werd het autobiografische manuscript van de Javaanse prins Diponegoro (1755-1855) ingeschreven door UNESCO. Het manuscript is onderdeel van de KITLV-collecties die beheerd worden door Universitaire Bibliotheken Leiden. Zie ook: https://youtu.be/J1kZ2IYZlCU

Impressie van de Asian Library

Vrije computers