Asian Library

De Asian Library omvat de grootste collectie ter wereld over Indonesië en belangrijke collecties over Zuid- en Zuidoost Azië, China, Japan en Korea.

Witte Singel 27
2311 BG Leiden

Tel: 071-5272814 (Algemeen)
Tel: 071-5272800 (Receptie UB)

Stel een vraag

2300 RA Leiden

Bezoekersinformatie

De Asian Library is gevestigd in de UB. Voor het bezoeken van de Asian Library gelden dezelfde voorwaarden als voor het bezoeken van de UB, met dien verstande dat de ruimte alleen toegankelijk is voor studenten en onderzoekers die gebruik maken van de collecties op het gebied van Aziëstudies.

Meer informatie is te vinden op onze webpagina voor bezoekers

Studieplekken en computerfaciliteiten

De Asian Library is alleen toegankelijk  voor studenten en onderzoekers die gebruik maken van de collecties op het gebied van Aziëstudies. Het bibliotheekpersoneel is bevoegd te vragen naar het doel van uw bezoek.

• 128 studieplekken zonder PC
  • 20 computerwerkplekken
  • kopieer- en scanapparatuur

Groepsruimtes en zalen Asian Library

De Asian Library biedt de volgende voorzieningen voor groepen:

Aziatische collecties

De Asian Library omvat een groot aantal collecties, geplaatst op verschillende locaties in het UB-gebouw. U vindt de locaties in de Catalogus.

• Asian Library - 2e etage: naslagcollectie
  • Leeszaal Bijzondere Collecties: raadplegen van Aziatische Bijzondere Collecties. Werken uit de Bijzondere Collecties kunt u opvragen via de Catalogus.
  • S-UB: Aziatische collectie in open opstelling
  • Gesloten magazijn: veel boeken en tijdschriften staan in het magazijn in de UB. Deze titels kunt u opvragen via de Catalogus.

Unesco Werelderfgoedlijst

Twee documenten uit de Aziatische collecties staan op de Unesco Werelderfgoedlijst.

Het La Galigo manuscript werd ingeschreven door UNESCO in 2011. La Galigo is bekend als het langste epos ter wereld, geschreven in het Buginees. Zie ook: https://youtu.be/MtepExMpF-g

In 2013 werd het autobiografische manuscript van de Javaanse prins Diponegoro (1755-1855) ingeschreven door UNESCO. Het manuscript is onderdeel van de KITLV-collecties die beheerd worden door Universitaire Bibliotheken Leiden. Zie ook: https://youtu.be/J1kZ2IYZlCU

Impressie van de Asian Library

Computerwerkplekken

De computers in de Asian Library zijn uitsluitend bedoeld voor studenten en onderzoekers die gebruik maken van de collecties op het gebied van Aziëstudies.