KITLV Jakarta

7:30 - 12:00 uur en

7:30 - 12:00 uur en

Algemeen

KITLV Jakarta is onderdeel van UBL. Er wordt samengewerkt met het LIPI (Indonesian Institute of Sciences). De bibliotheeklocatie in Jakarta houdt zich met drie onderwerpen bezig: collecties, publicaties en onderzoek. Er zijn enkele duizenden boeken, tijdschriften en magazines beschikbaar in de locatie. Deze materialen kunnen ter plekke worden ingezien. Tevens verzorgt de locatie het verzamelen en ontsluiten van boeken, kranten, tijdschriften en grijze literatuur ten behoeve van de bibliotheek in Leiden. Al dit materiaal wordt gereed gemaakt in Jakarta en verscheept naar Leiden, waar het in de collecties van UBL wordt opgenomen. Daarnaast worden ook programma's van TV opgenomen en naar Leiden verzonden.

KITLV-Jakarta faciliteert, indien mogelijk, het KITLV onderzoek in IndonesiĆ«. KITLV-Jakarta vertegenwoordigt de KNAW in IndonesiĆ«.

De locatie is gevestigd op het terrein van de Nederlandse ambassade in Jakarta.