KITLV Jakarta

Email: kitlv.jkt@library.leidenuniv.nl

Facebook: Kitlv Jakarta
Twitter: @KitlvJakarta

KITLV Jakarta is onderdeel van de Universitaire Bibliotheken Leiden (UBL). Er wordt samengewerkt met het LIPI (Indonesian Institute of Sciences).

Kerntaken

De bibliotheeklocatie in Jakarta houdt zich bezig met de collecties, publicaties en onderzoek. Er zijn enkele duizenden boeken, tijdschriften en magazines, die ter plekke kunnen worden ingezien.

Ondersteuning voor de Universteitsbibliotheek

Voor de Universiteitsbibliotheek in Leiden verzorgt KITLV Jakarta het verzamelen en ontsluiten van Indonesische boeken, kranten, tijdschriften, grijze literatuur en (eigen) tv-programma's. Materiaal wordt in Jakarta gereed gemaakt en verscheept naar Leiden, waar het in de collecties van de UBL wordt opgenomen.

De Universiteit Leiden in Indonesiƫ

KITLV Jakarta fungeert als vertegenwoordiging voor de Universiteit Leiden in IndonesiĆ«. Hoofdtaken zijn het verbreden en intensiveren van de academische samenwerking met Indonesische instellingen voor hoger onderwijs en onderzoeksinstituten, het verstrekken van informatie over het internationale opleidingsaanbod van de Universiteit Leiden en het onderhouden van contacten met alumni.

Indonesische website Universiteit Leiden

Email: info@universiteitleiden.id