Bibliotheca Thysiana

Bezoekadres:
Rapenburg 25
2311 GG Leiden

De Bibliotheca Thysiana is alleen op afspraak te bezichtigen.

Een rondleiding van ca. een uur kost EUR 125 voor groepen tot ca. 20 personen. De Elsevier-kamer op de begane grond is beschikbaar voor vergaderingen en ontvangsten. De kosten hiervan bedragen EUR 150 per dagdeel, excl. toezicht van de huisbewaarder.

Informatie

De Bibliotheca Thysiana is de enige bibliotheek in Nederland uit de zeventiende eeuw die in zijn oorspronkelijke behuizing bewaard is gebleven. De collectie omvat circa 2500 boeken en ettelijke duizenden pamfletten op alle gebieden van wetenschap.

De bibliotheek werd in 1653 bij testament gesticht door de jonge jurist Joannes Thysius (1622-1653).

Al het materiaal uit de Bibliotheca Thysiana kunt u via de Catalogus aanvragen. Na aanvraag kan het materiaal op de Leeszaal Bijzondere Collecties geraadpleegd worden.

Raadpleeg de collection guides voor een overzicht van de collecties.