Academisch Historisch Museum

Academisch Historisch Museum
Rapenburg 73
2311 GJ Leiden

Het Academische Historisch Museum is gehuisvest in het Academiegebouw. Gasten en bezoekers van oraties en promoties kunnen de tentoongestelde collectie bezichtigen. Overig bezoek van het museum is alleen mogelijk op afspraak.

Academiegebouw

De vaste opstelling van het Academisch Historisch Museum is ondergebracht in het Academiegebouw als museaal lint. Door het gebouw heen staan vitrines opgebouwd, zijn beelden opgesteld en hangen portretten van hoogleraren. De collectie toont de rijke geschiedenis van de universiteit en het studentenleven.

Informatie

Het Academisch Historisch Museum beheert een rijke collectie die onlosmakelijk verbonden is met het Academiegebouw en de historie van de Universiteit Leiden. De collectie kent een grote verscheidenheid en omvat i.a. foto's, promotieprenten, kaarten, bullen, alba, boeken, tijdschriften, archieven, vaandels, toga's, paradestukken, schilderijen, prenten, beelden en penningen.

Veel materiaal uit de collectie kunt u op afspraak ter plekke raadplegen. Aankomende tijd worden verschillende onderdelen ondergebracht bij de collecties in de Universiteitsbibliotheek en ontsloten via de Catalogus. Na aanvraag kan dit materiaal op de Leeszaal Bijzondere Collecties geraadpleegd worden.

Raadpleeg ook de collection guide voor een overzicht van de collectie die zich al bevindt in de Universiteitsbibliotheek.