Bibliotheek Sociale Wetenschappen

Bibliotheekdiensten en corona

In verband met de landelijke richtlijnen rond het coronavirus is de dienstverlening van de Universitaire Bibliotheken Leiden (UBL) aangepast. Op onze pagina over bibliotheekdiensten tijdens de coronamaatregelen vindt u een up-to-date overzicht van alle diensten die we momenteel bieden.

Dienstverlening UBL tijdens de coronamaatregelen
Bezoekadres Postadres
Pieter de la Court Gebouw
Wassenaarseweg 52
2333 AK Leiden
Bibliotheek Sociale Wetenschappen
2300 RB Leiden

Toegang tot de Bibliotheek Sociale Wetenschappen

De bibliotheek is momenteel toegankelijk voor:

Voor het bezoeken van de bibliotheken hebt u altijd uw geldige en geactiveerde LU-Card nodig.

De bibliotheek Sociale Wetenschappen in het kort

De Bibliotheek Sociale Wetenschappen heeft 210 studieplekken, waarvan 60 met computer. Alleen studenten vande Universiteit Leiden kunnen een studieplek reserveren.

De boekencollectie staat gerangschikt volgens de Library of Congress Classification. Een groot deel van de collectie is verhuisd naar de Universiteitsbibliotheek. Materialen van beide locaties kunt u aanvragen via de catalogus.

Boeken afhalen via lockers

Aangevraagde boeken worden in boeklockers voor u klaargelegd. U kunt de boeken afhalen gedurende de openingstijden van het Pieter de la Courtgebouw.