Bibliotheek Sociale Wetenschappen

In verband met de landelijke richtlijnen rond het coronavirus is de dienstverlening van de Universitaire Bibliotheken Leiden (UBL) aangepast.

Een up-to-date overzicht van de diensten die we momenteel kunnen bieden vindt u op onze pagina over de dienstverlening van de UBL tijdens de coronamaatregelen.

Bezoekadres Postadres
Pieter de la Court Gebouw
Wassenaarseweg 52
2333 AK Leiden
Bibliotheek Sociale Wetenschappen
2300 RB Leiden

De bibliotheek in het kort

In Bibliotheek Sociale Wetenschappen zijn 210 studieplekken, waarvan 60 werkplekken met computer. Er is een loungeplek met zitjes en tijdschriften.

De vrij toegankelijke boekencollectie staat gerangschikt volgens de Library of Congress Classification. Een groot deel van de collectie is verhuisd naar de Universiteitsbibliotheek; deze boeken kunt u aanvragen via de catalogus

Boeken afhalen via lockers

Aangevraagde boeken worden in boeklockers klaargelegd. Boeken die hierin zijn geplaatst zijn ook na sluitingstijd van de bibliotheek op te halen.