Walaeus Bibliotheek

De Walaeus Bibliotheek is de medische bibliotheek van de Universitaire Bibliotheken Leiden. De bibliotheek is gevestigd op de eerste verdieping van het Leids Universitair Medisch Centrum (LUMC).

Bezoekadres Postadres

Leids Universitair Medisch Centrum (LUMC)
C1-Q - route 555
Albinusdreef 2
2333 ZA Leiden

E-mail: Walaeus@lumc.nl

LUMC
C1-Q
2300 RC Leiden
In verband met coronarichtlijnen hanteert het Leids Universitair Medisch Centrum (LUMC) aanvullende toegangsregels.
  • Ruim 125 studieplekken
  • Een aantal computerwerkplekken, alleen voor studenten LUMC

De boeken- en tijdschriftencollectie staat open opgesteld, volgens de classificatie van de National Library of Medicine (NLM).

Uitleenbare items kunnen ter plekke uit de kast worden gepakt en bij de balie worden geleend met de LU-Card. Deze materialen kunnen ook worden aangevraagd via de catalogus van de UBL en op een later tijdstip worden afgehaald.

Meer informatie over specifieke faciliteiten en diensten vindt u op de website van de Walaeus Bibliotheek.