Universiteit Leiden

nl en

Walaeus Bibliotheek

De Walaeus Bibliotheek is de medische bibliotheek van de Universitaire Bibliotheken Leiden. De bibliotheek is gevestigd op de eerste verdieping van het Leids Universitair Medisch Centrum (LUMC).

Bezoekadres Postadres

Leids Universitair Medisch Centrum (LUMC)
Walaeus Bibliotheek
Route 555, C1 66
Albinusdreef 2
2333 ZA Leiden


Tel: 071 526 3890
E-mail: Walaeus@lumc.nl

LUMC
Walaeus Bibliotheek
C1 66
Postbus 9600
2300 RC Leiden

Studieplekken

De Walaeus Bibliotheek heeft ongeveer 125 studieplekken, waarvan een aantal computerwerkplekken. Studieplekken kunnen worden gereserveerd door studenten van het LUMC.

Hulp bij (systematisch) literatuuronderzoek

Voor een systematische review is veel literatuuronderzoek nodig. De zoekstrategie moet te volgen en opnieuw uit te voeren zijn; duidelijke verslaglegging is van groot belang. De Walaeus Bibliotheek heeft een overzichtelijke Handleiding voor systematisch literatuuronderzoek gemaakt om hierbij te helpen.

Voor persoonlijke hulp bij literatuuronderzoek of voor bijvoorbeeld CAT-verslagen, kunnen medewerkers en studenten van het LUMC een afspraak maken met een medisch informatiespecialist van de Walaeus Bibliotheek.

De boeken- en tijdschriftencollecties van de Walaeus Bibliotheek staan opgesteld volgens de classificatie van de National Library of Medicine (NLM).

Uitleenbare items kunnen ter plekke uit de kast worden gepakt en bij de balie worden geleend met de LU-Card. De materialen kunnen ook worden aangevraagd via de catalogus van de Universitaire Bibliotheken Leiden, en op een later tijdstip worden afgehaald op de door u gekozen bibliotheeklocatie.

Medewerkers van het LUMC die graag remote access willen tot de journals en databases van de Universitaire Bibliotheken Leiden, maar geen account van de Universiteit Leiden hebben, kunnen online of persoonlijk bij de Walaeus Bibliotheek een speciale ULCN-account voor medewerkers van het LUMC aanvragen.

Studenten van de Universiteit Leiden en het LUMC kunnen de online bronnen remote benaderen via de universitaire studentenaccount.

Onze tips

Kunt u een artikel of boek niet vinden in de collecties van de Universitaire Bibliotheken Leiden? Medewerkers van het LUMC kunnen via een online aanvraagformulier bij de Walaeus Bibliotheek een aanvraag doen voor een boek of artikel uit een andere bibliotheek.

Bibliografische managers als EndNote, Mendeley en Zotero besparen veel tijd bij het bijhouden en beheren van alle bronnen die gebruikt worden bij het schrijven van een werkstuk of scriptie. Kijk voor meer informatie over het gebruiken van de juiste referenties op onze webpagina over verwerken en verwijzen, of volg een van onze cursussen referentiebeheer.

Vragen over Open Access en publiceren? Neem contact op met onze Digital Scholarship Librarian voor het LUMC, Tessa de Roo .

Heeft u een suggestie voor de aankoop van een boek, tijdschrift, database of ander materiaal? Dien een aanschafsuggestie in bij de bibliotheek!

Deze website maakt gebruik van cookies.