Universiteit Leiden

nl en

Collegeplanken

Op een collegeplank staat tijdelijk alle benodigde literatuur van een bepaald college bij elkaar.

Op aanvraag van een docent kunnen bibliotheekmaterialen tijdelijk op een collegeplank worden geplaatst, zodat studenten ze gemakkelijk kunnen gebruiken. Deze boeken en andere materialen worden niet uitgeleend.

Waar zijn de collegeplanken te vinden?

In de Universiteitsbibliotheek zijn de collegeplanken op de begane grond in de Noordhal naast de printers te vinden.

De collegeplanken van Azië georienteërde vakken zijn op de tweede verdieping in de Asian Library (ingang 8) te vinden.

Bij de Bibliotheek Rechten staan collegeplankboeken bij de balie en/of in de aangegeven rubrieken in de bibliotheek ter inzage.

In de Bibliotheek Sociale Wetenschappen staan studieboeken in de kast achter de informatiebalie. Wil je een boek inzien dan wordt het als eendaagse lening op je bibliotheekpas gezet. 

In de Science Library staan de collegeplankboeken achter de bibliotheekbalie. Vraag het aan één van de medewerkers wanneer je graag een boek wilt inzien.

In de Bibliotheek Wijnhaven staan de collegeplanken in de laatste kast, na de reguliere naslagcollectie. Collegeplankmaterialen zijn beschikbaar tijdens de openingstijden van de bibliotheekbalie.

Kernboeken en aanbevolen studieboeken voor de opleidingen geneeskunde en biomedische wetenschappen staan bij de Walaeus Bibliotheek achter de balie. Deze boeken worden, tegen afgifte van een LU-Card of LUMC-badge, voor maximaal één dag uitgegeven voor gebruik in de bibliotheek. Een overzicht is te vinden in de catalogus.

Deze website maakt gebruik van cookies.