Universiteit Leiden

nl en

Scriptiehulp

Hulp nodig tijdens het schrijven van jouw scriptie of bij het gebruik van de bibliotheek? Bekijk de onderstaande hulpbronnen.

Book a Librarian

Ben je een bachelor 3 of masterstudent en bezig met je scriptie of een paper, maar lukt het niet om goede artikelen, boeken of andere bronnen over je onderwerp te vinden? Of vind je juist te veel literatuur en raak je het overzicht kwijt? Maak dan een afspraak met een vakreferent of medisch informatiespecialist! Wij kunnen helpen bij:

  • het vinden van literatuur over een onderwerp
  • het ontwikkelen van effectieve zoekstrategieën
  • het selecteren en doorzoeken van bibliotheekcatalogi en databases
  • het beoordelen van bronnen

Tijdens een een-op-een-instructie van circa 30 minuten krijg je de informatie en uitleg die voor jou relevant is. Er zijn geen kosten aan 'Book a Librarian' verbonden.

Stel een vraag

Heb je een vraag over de diensten van de bibliotheek of hulp nodig bij het zoeken naar bronnen?

  • Stel je vraag online voor een snel en deskundig antwoord.

  • Bel naar: 071 527 2814 (tijdens kantooruren).
  • Maak gebruik van onze WhatsApp-dienst op: +316 23108801 (tijdens kantooruren).

In het Huygens Informatiecentrum in de Universiteitsbibliotheek kun je boeken over studiemethoden, citeren, presenteren en schrijven (van een scriptie) inzien. Zoek daarvoor in de catalogus bijvoorbeeld naar:

 

Onderstaande tips en links helpen je verder als je hulp nodig hebt bij het schrijven.

Voor hulp bij het ontwikkelen van je studievaardigheden en het plannen van je studie of omgaan met studiestress, kun je bij de Student Support Services terecht voor verschillende workshops en cursussen of bekijk wat jouw opleiding aanbiedt qua scriptieondersteuning.

Bij de fysieke en/of online POPCorner kun je ook gratis workshops volgen om je studievaardigheden te verbeteren.

Heb je ernstigere studiegerelateerde of psychische problemen, neem dan contact op met de studieadviseurs of de studentenpsycholoog van de universiteit, of bezoek de website van de universiteit.

Deze website maakt gebruik van cookies.