Universiteit Leiden

nl en

Subject guide

Zoeken naar artikelen

De UBL geeft toegang tot duizenden gedrukte en online tijdschriftenartikelen.

Zoeken naar artikelen in de Catalogus kan via de tab All Content. Daarin zitten links naar artikelen van een aantal databases met fulltext artikelen waar de bibliotheek toegang toe biedt. Het is dus niet zo dat alle artikelen waartoe de bibliotheek toegang geeft via All Content te vinden zijn! Voor een compleet overzicht is het altijd nodig in verschillende bronnen te zoeken.

Ben je op zoek naar een bepaald artikel en krijg je in All Content geen resultaat? Ga dan naar Leiden Collections en zoek op de tijdschrifttitel waarin het artikel staat. Klik op Online Access voor toegang. Soms krijg je hierna een scherm waarbinnen je een keuze kunt maken voor toegang via verschillende leveranciers. Kijk dan goed naar het publicatiejaar van het artikel.

Als je wilt zoeken op tijdschriftartikelen binnen een bepaald onderwerp gebruik dan een bibliografische database. Welke databases er zijn op jouw vakgebied is te vinden in de Subject Guides.

Een aantal databases bevat de full-text van tijdschriftartikelen. Dit is te zien aan de GetIt knop naast of in de buurt van de samenvatting (abstract) van een artikel. Is de GetIt niet te vinden of is het artikel toch niet full-text beschikbaar, zoek dan in de Catalogus of de UBL het tijdschrift in een geprinte versie heeft (zoek hiervoor op de titel van het tijdschrift) of kijk in WorldCat of het tijdschrift beschikbaar is bij een andere universiteitsbibliotheek.

Beschikt de database niet over fulltext kijk dan ook in de Catalogus of de UBL toegang geeft tot een geprinte of online versie van het genoemde tijdschrift.

Is het tijdschriftartikel dat je nodig hebt niet in de UBL te vinden? Dan kun je een aanvraag te doen bij een andere Nederlandse universiteitsbibliotheek of bij de Koninklijke Bibliotheek.

Neem dan contact op met de informatiespecialisten via Stel een vraag.

Deze website maakt gebruik van cookies.