Universiteit Leiden

nl en

Werkplekken voor onderzoekers

Wilt u intensief met onze collecties aan de slag? Reserveer dan een werkplek voor onderzoekers.

In de bibliotheken zijn enkele afgesloten werkruimtes beschikbaar, speciaal voor onderzoekers van zowel de Universiteit Leiden als daarbuiten die intensief gebruik willen maken van de collecties van de Universitaire Bibliotheken Leiden (UBL).

Locaties

Eén ruimte bevindt zich in de Universiteitsbibliotheek in het Informatiecentrum Huygens op de begane grond. Voor onderzoekers die de Aziatische collecties van de UBL gebruiken is er de Van Gulik-werkruimte in de Asian Library.

Faciliteiten

De werkplekken hebben een bureau en een afsluitbare kast voor geleende boeken. Er is een monitor met dock (USB-C) om uw eigen device aan te sluiten en op te laden.

Voor wie?

De werkruimtes zijn beschikbaar voor onderzoekers verbonden aan de Universiteit Leiden, en voor onderzoekers met een andere universitaire affiliatie.

Een werkplek aanvragen

Een werkplek voor onderzoekers kunt u per e-mail aanvragen. Vermeld in uw e-mail uw universitaire status en uw onderzoeksgebied.

Als u in aanmerking komt én er een plek beschikbaar is, vragen we u om enkele nadere gegevens en sturen we u de benodigde gebruiksinformatie toe. Een werkplek kan worden gereserveerd voor maximaal 3 maanden.

Deze website maakt gebruik van cookies.