Universiteit Leiden

nl en

Leiden Knowledge Centre for Photography

Leiden is een uniek kennisknooppunt in Nederland op het gebied van fotografie, voor academici, professionals, studenten en anderen die gespecialiseerd of geïnteresseerd zijn in fotografie. De stad en universiteit bieden onder meer:

Fotocollecties

De fotocollectie van de Universiteit Leiden, deel van de Bijzondere Collecties van de Universitaire Bibliotheken Leiden is de oudste historische fotocollectie van Nederland. Zij representeert alle technische, cultuurhistorische en artisitieke wendingen die het medium nam, van het ontstaan in 1839 tot vandaag, ingebed in een bibliotheek en documentatie-archieven gespecialiseerd in fotografie. 

W.H.F. Talbot, Schaakspelers, (1840-1850)

Masterprogramma

Film and Photographic Studies (MA). Een internationaal georiënteerde masteropleiding aan de Faculteit der Geesteswetenschappen van Universiteit Leiden, waarin de geschiedenis en theorie van film en fotografie binnen de brede context van visuele en andere media wordt behandeld.

Cursussen

Twee afzonderlijke cursussen over het identificeren van fotografische afbeeldingen voor professionals die werken met originele foto's, verzamelaars of andere mensen die geïnteresseerd zijn in de materialiteit van fotografie:

Loman Sport camera

Samenwerking

Voortdurende samenwerking met Fotomuseum Den Haag: Universiteit Leiden is een backstage laboratorium voor fototentoonstellingen met bruiklenen uit de fotocollectie, onderzoek, stages, publicaties en activiteiten van Universiteit Leiden.

Activiteiten

International Photo Festival Leiden met tentoonstellingen en evenementen, waar je fotografen en experts kunt ontmoeten en kennis over fotografie wordt gedeeld met een breed publiek.

Symposia, lezingen en andere evenementen, zoals 11 juni 2022 internationale conferentie over fotografie, in het kader van: Leiden European City of Science 2022 European City of Science | Leiden 2022 European City of Science.

Onbekende fotograaf, Stilleven met bloemen en fruit
Deze website maakt gebruik van cookies.