Universiteit Leiden

nl en

Subject guide

Bestuurskunde

Overzicht van databases, naslagwerken en handige weblinks voor onderzoek in de Bestuurskunde

Onderwerpen
Theorie en filosofie van de bestuurskunde, onderzoeksmethoden, openbaar bestuur (lokaal, nationaal en internationaal), relatie tussen politiek en bestuur, management van en hervormingen in de publieke sector, beleidsanalyse, besluitvorming in de EU
Regio
Nederland, (de landen van) de Europese Unie, vergelijkende landenstudies

De collectie bestuurskunde staat grotendeels in het magazijn van de Universiteitsbibliotheek. Uitleenbare materialen uit de collecties van onder meer de Universiteitsbibliotheek, de Bibliotheek Rechten en de Bibliotheek Sociale Wetenschappen kunnen via de Catalogus worden aangevraagd en geleend worden op elke gewenste locatie van de UBL, waaronder de Wijnhaven Bibliotheek.

In de Wijnhaven Bibliotheek in Den Haag staat een referentiecollectie die geraadpleegd kan worden in de bibliotheek zelf. Deze collectie bestaat uit naslagwerken, handboeken en verplichte literatuur en is geordend via de Library of Congress Classification (LCC).

Bezoek de databases voor Bestuurskunde in de catalogus.

Naar de catalogus

Catalogus: via de Catalogus kan gezocht worden naar de volledige tekst van artikelen in vele e-Journals. Van tijdschriften die niet digitaal beschikbaar zijn kan de plaatsingscode opgezocht worden in de Catalogus.

Veelgebruikte bibliografische databases om naar artikelen te zoeken:

Worldwide Political Science Abstracts is een bibliografische database waarin gezocht kan worden naar artikelen in vele internationale tijdschriften op het gebied van politicologie, internationale betrekkingen en bestuurskunde. Van veel artikelen zijn samenvattingen, referenties en citaties beschikbaar.

Web of Science (WoS) is een veelgebruikte database, die bestaat uit drie afzonderlijke citatie databases, waaronder de Social Sciences Citation Index (1956-heden). WoS bevat bibliografische gegevens van artikelen, literatuurreferenties en citaties.

Voorbeelden van veel gebruikte digitale naslagwerken:

De International Encyclopedia of Political Science: een breed en uitgebreid naslagwerk voor politicologie en bestuurskunde. De encyclopedie bevat onder meer bijdragen over politieke theorie en methodologie, politieke sociologie, vergelijkende politicologie, bestuurskunde en internationale betrekkingen.

Oxford Handbooks Online: via het platform van Oxford Handbooks Online kunnen vele handboeken op vakgebieden zoals politicologie, management,  economie en rechtsgeleerdheid geraadpleegd worden.

Deze website maakt gebruik van cookies.