Universiteit Leiden

nl en

Subject guide

Politicologie

Overzicht van databases en naslagwerken voor onderzoek in de Politicologie

Onderwerpen
Politieke theorie, Politieke filosofie, Methoden van onderzoek, Politieke instituties, Democratie, Democratisering, Politieke partijen, partijenstelsels en verkiezingen, Nederlandse politiek, Politieke communicatie, Internationale betrekkingen en organisaties, Europese Unie, Politiek geweld, Politieke en sociale bewegingen, Politieke economie

De collectie gedrukte boeken en tijdschriften bevindt zich deels in de Bibliotheek Sociale Wetenschappen en deels in het magazijn van de Universiteitsbibliotheek en het Van Steenis depot.  Boeken kunnen via de Catalogus worden aangevraagd en opgehaald worden op meerdere locaties, waaronder de Wijnhaven bibliotheek.

In de bibliotheek Sociale Wetenschappen zijn de boeken geordend op basis van de Library of Congress Classification (LCC) . De boeken voor Politicologie en Internationale Betrekkingen staan voornamelijk in de rubrieken JA-JZ. De kast met verplichte literatuur bevindt zich achter de balie van de bibliotheek. Deze boeken kunnen alleen binnen de bibliotheek geraadpleegd worden.

Ook in de Wijnhaven Bibliotheek staat een referentiecollectie die in de bibliotheek zelf geraadpleegd kan worden. Deze collectie bestaat uit naslagwerken, handboeken en verplichte literatuur.

Bezoek de databases voor Politicologie in de catalogus.

Naar de catalogus

Catalogus: in de Catalogus kan ook gezocht worden naar tijdschriftartikelen in de vele e-Journals die via de bibliotheek beschikbaar zijn.

Veelgebruikte bibliografische databases om naar artikelen te zoeken:

Worldwide Political Science Abstracts is een bibliografische database waarin gezocht kan worden naar artikelen in vele internationale tijdschriften op het gebied van politicologie, internationale betrekkingen en bestuurskunde. Van veel artikelen zijn samenvattingen, referenties en citaties beschikbaar.

Web of Science (WoS) is een veelgebruikte database, die bestaat uit drie afzonderlijke citatie databases, waaronder de Social Sciences Citation Index (1956-heden). WoS bevat bibliografische gegevens van artikelen, literatuurreferenties en citaties.

Voorbeelden van veel gebruikte naslagwerken:

De International Encyclopedia of Political Science: een breed en uitgebreid naslagwerk voor politicologie en bestuurskunde. De encyclopedie bevat onder meer bijdragen over politieke theorie en methodologie, politieke sociologie, vergelijkende politicologie, bestuurskunde en internationale betrekkingen.

Oxford Handbooks Online: via het platform van Oxford Handbooks Online kunnen vele handboeken op vakgebieden zoals politicologie, management,  economie en rechtsgeleerdheid geraadpleegd worden.

Deze website maakt gebruik van cookies.