Universiteit Leiden

nl en

Subject guide

Politicologie

Overzicht van databases en naslagwerken voor onderzoek in de Politicologie

Onderwerpen
Politieke theorie, Politieke filosofie, Methoden van onderzoek, Politieke instituties, Democratie, Democratisering, Politieke partijen, partijenstelsels en verkiezingen, Nederlandse politiek, Politieke communicatie, Internationale betrekkingen en organisaties, Europese Unie, Politiek geweld, Politieke en sociale bewegingen, Politieke economie

De collectie gedrukte boeken en tijdschriften bevindt zich deels in de Bibliotheek Sociale Wetenschappen en deels in de magazijnen van de Universiteitsbibliotheek en het Van Steenisgebouw.  Alle materialen kunnen via de Catalogus worden aangevraagd en op de bibliotheeklocatie van voorkeur worden geleverd.

In de bibliotheek Sociale Wetenschappen zijn de boeken geordend op basis van de Library of Congress Classification (LCC). De boeken voor Politicologie en Internationale Betrekkingen staan vooral in de rubrieken JA-JZ.

De kast met verplichte studieliteratuur bevindt zich achter de balie van de bibliotheek. Deze boeken worden niet uitgeleend, maar kopiƫren en scannen is wel mogelijk.

Catalogus: in de Catalogus kan ook gezocht worden naar tijdschriftartikelen in de vele e-Journals die via de bibliotheek beschikbaar zijn.

Veelgebruikte bibliografische databases om naar artikelen te zoeken:

Worldwide Political Science Abstracts is een bibliografische database waarin gezocht kan worden naar artikelen in vele internationale tijdschriften op het gebied van politicologie, internationale betrekkingen en bestuurskunde. Van veel artikelen zijn samenvattingen, referenties en citaties beschikbaar.

Web of Science (WoS) is een veelgebruikte database, die bestaat uit drie afzonderlijke citatie databases, waaronder de Social Sciences Citation Index (1956-heden). WoS bevat bibliografische gegevens van artikelen, literatuurreferenties en citaties.

Voorbeelden van veel gebruikte naslagwerken:

De International Encyclopedia of Political Science: een breed en uitgebreid naslagwerk voor politicologie en bestuurskunde. De encyclopedie bevat onder meer bijdragen over politieke theorie en methodologie, politieke sociologie, vergelijkende politicologie, bestuurskunde en internationale betrekkingen.

Oxford Handbooks Online: via het platform van Oxford Handbooks Online kunnen vele handboeken op vakgebieden zoals politicologie, management,  economie en rechtsgeleerdheid geraadpleegd worden.

Deze website maakt gebruik van cookies.