Waar vind ik de bibliotheken?

De Universiteit Leiden heeft bibliotheeklocaties in Leiden en Den Haag. Check de kaart om de locatie het dichtst bij jou in de buurt te vinden. Door de coronamaatregelen zijn enkele locaties helaas gesloten. Vier locaties zijn wel open, maar om daar te studeren moet je eerst een tijdslot voor een studieplek reserveren.

Universiteitsbibliotheek (UB) en Asian Library

De grootste bibliotheek van Leiden is de Universiteitsbibliotheek op de Witte Singel 27. Dit is de bibliotheek die het meest gericht is op de geesteswetenschappen. De UB heeft van alle locaties de meeste studieplekken. Je moet om te studeren in de bibliotheek wel even een studieplek reserveren. Kijk hier voor meer informatie over de UB of spreek een van onze baliemedewerkers aan.

Bibliotheek Rechten

De Bibliotheek Rechten is te vinden in het Kamerlingh Onnesgebouw (KOG) aan Steenschuur 25. De Bibliotheek Rechten heeft een ruime studiezaal waar je zelf boeken uit de kast mag pakken om te lenen bij de uitleenbalie. Veel van de studieplekken op deze locatie zijn voorzien van een computer. Net als de UB is de Bibliotheek Rechten vaak tot laat open en kun je er ook in het weekend studeren. Je moet om te studeren in de Bibliotheek Rechten wel even een studieplek reserveren. Kijk hier voor meer informatie over de Bibliotheek Rechten of spreek een van onze baliemedewerkers aan.

Bibliotheek Sociale Wetenschappen

De Bibliotheek Sociale Wetenschappen is te vinden in het Pieter de la Courtgebouw op de Wassenaarseweg 52 in Leiden. Kom studeren in de gloednieuwe studiezaal. Je moet om te studeren in de Bibliotheek Sociale Wetenshappen wel even een studieplek reserveren. In deze bibliotheek mag je ook zelf boeken uit de kast pakken om ze te lenen bij de uitleenbalie. In het Pieter de la Court gebouw vind je ook de bibliotheek van het Afrika-Studiecentrum Leiden. Kijk hier voor meer informatie over de Bibliotheek Sociale Wetenschappen of spreek een van onze baliemedewerkers aan.

Bibliotheek Wijnhaven Den Haag

De Bibliotheek Wijnhaven is te vinden op Turfmarkt 90 in Den Haag. Onze allernieuwste bibliotheeklocatie is te vinden in Den Haag op een steenworp afstand van Station Den Haag Centraal. Als je college in Den Haag volgt is de Bibliotheek Wijnhaven de uitgelezen studieplek. Je moet om te studeren in de Bibliotheek Wijnhaven wel even een studieplek reserveren. Kijk hier voor meer informatie over de Bibliotheek Wijnhaven, of spreek een van onze baliemedewerkers aan.

Walaeus Bibliotheek LUMC

De Walaeus Bibliotheek is te vinden in het LUMC en is uitsluitend toegankelijk voor studenten geneeskunde. Met de geldende coronamaatregelen is deze bibliotheek nu helaas gesloten. In de Walaeus Bibliotheek heb je normaalgesproken alle vakliteratuur die je nodig hebt bij de hand. Kijk hier voor meer informatie over de Walaeus Bibliotheek, of spreek een van onze baliemedewerkers aan.

Science Library

Science Library heeft 2 locaties: Gorlaeus Laboratoria en Snellius. Met de geldende coronamaatregelen zijn deze bibliotheken nu helaas gesloten. Kijk hier voor meer informatie over de Science Library, of spreek een van onze baliemedewerkers aan.