Universiteit Leiden

nl en

Bibliotheeklocaties

De Universitaire Bibliotheken Leiden heeft bibliotheeklocaties in Leiden en Den Haag. Op de locaties helpen de bibliotheekmedewerkers je graag als je de weg niet kunt vinden of als je een andere vraag hebt.

Onze bibliotheeklocaties

Vanwege de gekozen cookie-instellingen kunnen we deze video hier niet tonen.

Bekijk de video op de oorspronkelijke website of

Informatie per locatie

De grootste bibliotheek van Leiden is de Universiteitsbibliotheek op de Witte Singel 27. Dit is de bibliotheek die het meest gericht is op de geesteswetenschappen. De UB heeft van alle locaties de meeste studieplekken. Om binnen te komen heb je een geactiveerde LU-Card nodig en sommige plekken moet je van te voren reserveren. Op de plattegrond vind je de belangrijkste plekken in het gebouw. 

Doe je een studie waarvoor je informatie nodig hebt over Azië, dan is de Asian Library voor jou the place to be. De Asian Library is gevestigd op de tweede etage in de UB. De meeste studieplekken moeten van te voren worden gereserveerd en zijn uitsluitend beschikbaar voor mensen die een 'Asian studies' studierichting volgen. Asian Studies omvat de studierichtingen Chinastudies, Japanstudies, Koreastudies, Zuid- en Zuidoost-Aziëstudies en de masteropleidingen Aziëstudies. In de tentamenperiodes vallen ook studieplekken met een lichtblauwe stikker onder die regeling. Studieplekken die niet gereserveerd kunnen worden, met witte stikker, zijn altijd beschikbaar voor iedereen.

De Bibliotheek Rechten is te vinden in het Kamerlingh Onnesgebouw (KOG) aan Steenschuur 25. Als je het gebouw binnenwandelt, bevindt de bibliotheek zich recht tegenover de hoofdingang. Om binnen te komen heb je een geactiveerde LU-Card nodig en sommige plekken moet je van te voren reserveren. De Bibliotheek Rechten heeft een ruime studiezaal waar je zelf boeken uit de kast mag pakken om te lenen bij de uitleenbalie. Veel van de studieplekken op deze locatie zijn voorzien van een computer. Net als de UB is de Bibliotheek Rechten vaak tot laat open en kun je er ook in het weekend studeren. 

De Bibliotheek Sociale Wetenschappen is te vinden in het Pieter de la Courtgebouw op de Wassenaarseweg 52 in Leiden. Sommige plekken moet je van te voren reserveren. In deze bibliotheek mag je ook zelf boeken uit de kast pakken om ze te lenen bij de uitleenbalie. Hiervoor heb je wel een geactiveerde LU-Card nodig. In het Pieter de la Court gebouw vind je ook de bibliotheek van het Afrika-Studiecentrum Leiden

De Bibliotheek Wijnhaven is te vinden op Turfmarkt 90 in Den Haag, op een steenworp afstand van Station Den Haag Centraal. Als je college in Den Haag volgt is de Bibliotheek Wijnhaven de uitgelezen studieplek. Sommige plekken moet je van te voren reserveren.

De Walaeus Bibliotheek is te vinden in het LUMC en is uitsluitend toegankelijk voor studenten geneeskunde. In de Walaeus Bibliotheek heb je alle vakliteratuur die je nodig hebt bij de hand. 

Science Library is gelegen op het Bio Science Park. Sommige plekken moet je van te voren reserveren en om items te lenen heb je een geactiveerde LU-Card nodig. 

Deze website maakt gebruik van cookies.