Universiteit Leiden

nl en

Subject guide

Culturele Antropologie

Overzicht van databases, naslagwerken en websites voor onderzoek in de Culturele Antropologie.

Onderwerpen
De collectie Culturele Antropologie sluit nauw aan bij het onderwijs en onderzoek binnen het Instituut Culturele Antropologie en Ontwikkelingssociologie van de Universiteit Leiden. Thema’s zijn: development, environment, gender, global economy, global politics, anthropology of media en material culture.
Materialen
E-books, e-journals, databases met foto-, video-, naslag- en bronmaterialen, gedrukte boeken en enkele gedrukte tijdschriften

De collectie gedrukte boeken en tijdschriften bevindt zich voornamelijk in de Bibliotheek Sociale Wetenschappen. Er is een kast met verplichte studieliteratuur. Deze boeken worden niet uitgeleend, maar kopiëren en scannen is wel mogelijk.

Veelgebruikte databases om naar artikelen te zoeken zijn:

Anthrosource van The American Anthropological Association

Sociological Abstracts over sociologie en aanverwante sociaalwetenschappelijke disciplines

Annual Reviews met analytische reviews op het gebied van de biomedische en sociale wetenschappen

JStor met artikelen op het gebied van de geesteswetenschappen en sociale wetenschappen

Web of Science met artikelen over alle wetenschappelijke disciplines in tijdschriften met grote impact.

Catalogus Afrika-Studiecentrum

De Catalogus van de Universitaire Bibliotheken Leiden bevat de collecties van het KITLV (Zuidoost-Azië en de Caraïben), KERN (Zuid-Azië), East Asian Library (China, Japan, Korea), ISIM (Islam)

Bibliography of Asian Studies met artikelen op het gebied van de geesteswetenschappen en sociale wetenschappen van Oost-, Zuidoost- en Zuid-Azië

Catalogus Museum Volkenkunde met publicaties over materiële cultuur

International Encyclopedia of the Social and Behavioral Sciences

Oxford Handbooks Online: Political Science over onder andere sociale bewegingen, migratie

Oxford Handbooks Online: Economics and Finance over onder andere armoede, ontwikkeling, milieu

International Encyclopedia of Communication

SAGE Research Methods Online over kwantitatieve en kwalitatieve methoden en technieken van onderzoek

Ethnographic Video Online

Asian Film Online

Current Affairs in Video

ProQuest Dissertations and Theses met proefschriften en MA scripties van de VS en andere landen, sinds 1997 fulltext

IMF eLibrary data