Universiteit Leiden

nl en

Subject guide

Latijns-Amerikastudies

Overzicht van databases, naslagwerken en websites voor onderzoek in Latijns-Amerikastudies

De collecties taal- en letterkunde van Latijns-Amerika, Spanje en Portugal en (cultuur)geschiedenis van Latijns-Amerika staan in de Universiteitsbibliotheek. Het grootste deel van de collectie in de Universiteitsbibliotheek bevindt zich in het gesloten magazijn en kan worden opgevraagd via de Catalogus.

De collecties op het gebied van de sociale wetenschappen staan in de Universiteitsbibliotheek en in de Bibliotheek Sociale Wetenschappen.

Naslagcollecties

De naslagcollectie voor taal- en letterkunde en geschiedenis van Spanje, Portugal en Latijns-Amerika staat op de eerste verdieping, verspreid over verschillende studiezalen. Raadpleeg de catalogus voor de plaatsingscodes van titels.

Naslagwerken:

  • Bibliografieën en encyclopedieën per onderwerp
  • Algemene taalkundige en literaire studies
  • Woordenboeken


Caribische naslagcollectie KITLV

De leeszaal voor KITLV is in de S-UB (kelder, trap naast de informatiebalie). De KITLV Thesaurus indexeert belangrijke termen om de KITLV collectie te doorzoeken. De thesaurus is tot 1 juli 2014 bijgehouden.

Papieren tijdschriften

Lopende jaargangen van gedrukte tijdschriften op het gebied van de taal- en letterkunde en geschiedenis van Spanje, Portugal en Latijns-Amerika staan op de eerste verdieping verspreid over verschillende studiezalen. Raadpleeg de catalogus voor de exacte locatie.

Gebonden jaargangen van tijdschriften worden geplaatst in de S-UB.

Bezoek de databases voor Latijns-Amerika Studies in de catalogus.

Naar de catalogus

A Critical Bibliography of English, French and Spanish Caribbean Literatures (1954-2004)​

Handbook of Latin American Studies (HLAS) online is een bibliografische database op het gebied van Latijns-Amerika en wordt uitgegeven door de Hispanic Division van de Library of Congress.

Modern Language Association International Bibliography (MLA) is een bibliografische database op het gebied van taal- en letterkunde en wordt uitgegeven door de Modern Language Association.

Linguistics and Language Behavior Abstracts (LLBA) is een bibliografische database op het gebied van de taalkunde.

Hispanic American Periodicals Index (HAPI) is een database met bibliografische verwijzingen naar artikelen, boekrecensies en ander materiaal op het gebied van Latijns-Amerika

De Arts and Humanities Citation Index is onderdeel van Web of Science en een bibliografische database op het gebied van de Geesteswetenschappen.

LANIC is een onderwerpsgids van de University of Texas, Austin op het gebied van Latijns-Amerika.

Nexis Uni. is een database met fulltext artikelen uit duizenden internationale kranten en tijdschriften, waaronder uit Latijns-Amerika.

Bibliotheken

Een selectie van de belangrijkste internetsites voor de vakgebieden taal- en letterkunde van Latijns-Amerika (incl. Caraïben), Spanje en Portugal en geschiedenis van Latijns-Amerika (incl. Caraïben).

Bibliotheken, universiteiten en overige wetenschappelijke instellingen en organisaties

Kranten, tijdschriften

Deze website maakt gebruik van cookies.