Universiteit Leiden

nl en

Nieuw Lingling Wiyadharma Fellowship voor Indonesische bijzondere collecties

Het Lingling Wiyadharma Fellowship programma biedt jaarlijks aan drie wetenschappers de mogelijkheid om drie maanden onderzoek te doen in de Zuidoost-Aziatische en in het bijzonder de Indonesische bijzondere collecties van de Universitaire Bibliotheken Leiden (UBL). Het Lingling Wiyadharma Fellowship is mogelijk gemaakt door de heer Hans van der Valk, alumnus van de Universiteit Leiden, waarvoor wij hem zeer erkentelijk zijn.

Onderzoekers uit Indonesiƫ worden in het bijzonder uitgenodigd om een onderzoeksvoorstel in te dienen. De deadline voor het indienen van een onderzoeksvoorstel is 1 mei 2022. Van de Lingling Wiyadharma Fellow wordt verwacht dat hij of zij een bijdrage levert aan de activiteiten van het Scaliger Instituut en dat hij of zij een openbare lezing geeft. Ook wordt van de fellow verwacht dat het onderzoek in Leiden resulteert in een wetenschappelijke publicatie. Aanvragen voor het Lingling Wiyadharma Fellowship worden voorgelegd aan een wetenschappelijke beoordelingscommissie.

Over de schenker en het fonds
Hans van der Valk heeft het Lingling Wiyadharma Fonds opgericht ter nagedachtenis van zijn vrouw Lingling Wiyadharma die hij begin jaren zeventig ontmoette toen hij als diplomaat verbonden was aan de Nederlandse ambassade in Jakarta.

Dien een voorstel in voor 1 mei 2022
Kijk voor uitgebreide beschrijvingen, voorwaarden en inschrijfformulier voor het fellowship en het Scaliger Instituut op de pagina onderzoeksbeurzen.

Deze website maakt gebruik van cookies.