Universiteit Leiden

nl en

Subject guide

Molecular Science & Technology

Overzicht van databases, naslagwerken en websites voor onderzoek in Molecular Science & Technology.

De bibliotheek voor chemie en farmacologie bevindt zich op de eerste verdieping van het Gorlaeus. De fysieke collectie is terug te vinden in de sectie CHEFAR.

De opleiding MST is een samenwerking tussen Universiteit Leiden en TU Delft. Daarbij neemt Delft het onderdeel van de scheikundige technologie voor zijn rekening en richt Leiden zich op fundamenteel onderzoek in de chemische biologie en in energie en duurzaamheid. Dat onderscheid is ook terug te zien in de bibliotheekcollecties van de twee universiteiten.
 

De belangrijkste zoekmachines voor dit vakgebied zijn Web of Science (breed, algemeen), PubMed (medisch) en Google Scholar (breed).

Daarnaast is op de campus ook de mogelijkheid gebruik te maken van Reaxys, dat niet in de catalogus is terug te vinden. Reaxys zoekt op een iets andere manier dan andere wetenschappelijke zoekmachines. Zo kun je zoeken op onderzoeksvraag in natuurlijke taal, reactie, structuur, naam of eigenschappen. Neem contact op met de vakreferent als je hierover meer wilt weten.

Data openbaarmaken bij artikelen of als losstaande publicatie is steeds gebruikelijker binnen de chemie. Onderstaande websites zijn enkele van de belangrijkste plekken voor datapublicaties:

In Nederland en daarbuiten zijn een aantal zeer actieve verenigingen en vaktijdschriften waarmee je op de hoogte blijft van de (maatschappelijke) ontwikkelingen in de moleculaire wetenschappen.

Deze website maakt gebruik van cookies.