Universiteit Leiden

nl en

Subject guide

Farmacie

Overzicht van databases en websites voor onderzoek in de Farmacie

Boeken

Boeken kunt u opzoeken in de Catalogus. Als u in de Walaeus Bibliotheek zelf bent kunt u ook in de kast boeken op onderwerp opzoeken. De boeken zijn geplaatst volgens de indeling van de National Library of Medicine.

Boeken over geneesmiddelen staan in de rubriek QV.Boeken over o.a. farmacotherapie staan in de rubriek WB 330, toxicologie is te vinden onder QV600.

Niet uitgeleend worden: losbladige werken, handboeken, studieboeken, boeken voorzien van een gele band en woordenboeken.

Tijdschriften

De tijdschriftencollectie bestaat uit twee segmenten: fulltext online tijdschriften en papieren tijdschriften. Het merendeel van de tijdschriftabonnementen betreft online-only tijdschriften. 

De Walaeus Bibliotheek heeft een abonnement op circa 40 tijdschriften die alleen op papier verschijnen. Deze tijdschriften worden niet uitgeleend (behalve supplementen en themanummers) en kunt u alleen in de bibliotheek zelf lezen en/of kopieren. De meest recente afleveringen staan op alfabet gerangschikt tegen de achterwand van het studielandschap.

De oudere gebonden jaargangen staan alfabetisch gerangschikt op afgekorte titel (volgens PubMed, zoals bijv. BR J RADIOL). U vindt ze in de linkerpoot van de bibliotheek (vanaf de ingang rechts schuin doorsteken). Ter info: in de rechterpoot vindt u de boekencollectie.

Toxicologie

Deze website maakt gebruik van cookies.