Universiteit Leiden

nl en

Subject guide

Biomedische wetenschappen

Boeken

Boeken kunt u opzoeken in de Catalogus; het is ook mogelijk in de Walaeus Bibliotheek zelf in de kasten boeken op onderwerp zoeken. De boeken zijn geplaatst volgens de indeling van de National Library of Medicine (NLM).
Links op de balie is een gedrukte versie van deze classificatie te vinden. 

Niet uitgeleend worden: losbladige werken, handboeken, studieboeken, boeken voorzien van een gele band en woordenboeken.

Geleende boeken mogen niet naar het buitenland worden meegenomen.

Tijdschriften

De tijdschriftencollectie bestaat uit twee segmenten: fulltext online tijdschriften en papieren tijdschriften. Het merendeel van de tijdschriftabonnementen betreft online-only tijdschriften. 

De Walaeus Bibliotheek heeft een abonnement op circa 40 tijdschriften die alleen op papier verschijnen. Deze tijdschriften worden niet uitgeleend (behalve supplementen en themanummers) en kunt u alleen in de bibliotheek zelf lezen en/of kopieren. De meest recente afleveringen staan op alfabet gerangschikt tegen de achterwand van het studielandschap.

De oudere gebonden jaargangen staan alfabetisch gerangschikt op afgekorte titel (volgens PubMed, zoals bijv. BR J RADIOL). U vindt ze in de linkerpoot van de bibliotheek (vanaf de ingang rechts schuin doorsteken). Ter info: in de rechterpoot vindt u de boekencollectie.

Bezoek de databases voor Biomedische Wetenschappen in de catalogus.

Naar de catalogus
Deze website maakt gebruik van cookies.