Universiteit Leiden

nl en

Subject guide

Afrikastudies

Overzicht van databases, naslagwerken en websites voor onderzoek in Afrikanistiek

Onderwerpen

De collectie omvat het hele Afrikaanse continent. Disciplines: antropologie, sociologie, geschiedenis, filosofie, economie, politicologie, vrouwenstudies, management- en beleidsstudies, rechten, religie, onderwijs, sociolinguïstiek, literatuur en kunst. Talen: Engels, Frans, Duits, Nederlands, Spaans, Portugees, Italiaans, Afrikaans en diverse Afrikaanse talen.

Materialen

Behalve boeken, tijdschriften en enkele dagbladen, heeft de bibliotheek een uitgebreide filmcollectie, foto's, ontwikkelingsplannen op microfiche en een archiefgedeelte. Veel publicaties zijn online beschikbaar en de bibliotheek geeft toegang tot diverse databanken – o.a. de historische database Afrikaanse Kranten - en andere digitale bronnen.

De collectie gedrukt materiaal (boeken, tijdschriften, kaarten e.d.) en de DVD-collectie bevinden zich voor het grootste deel in open opstelling in de African Studies Centre Leiden Library en deels in de gesloten magazijnen van de Universiteitsbibliotheek

In de bibliotheek van het Afrika-Studiecentrum zijn de boeken geordend op volgorde van binnenkomst. Alle materialen zijn voorzien van trefwoorden uit de African Studies Thesaurus en kunnen worden gevonden en aangevraagd via de Catalogus van de African Studies Centre Leiden Library (apart gedeelte) of via de algemene Catalogus en op de bibliotheeklocatie van voorkeur worden geleverd.

Raadpleeg onze Search Tools voor meer informatie over het vinden van bronnen voor Afrika Studies.

De Find-it guide biedt enkele richtlijnen voor het zoeken van bronnen zoals artikelen, boeken en films, en voor het gebruik van de online catalogus van het ASCL.

Find other Africa-related resources bevat een selectie links naar verschillende externe bronnen van informatie over Afrika, van andere instituten en organisaties.

Deze website maakt gebruik van cookies.