Universiteit Leiden

nl en

Winnaars Fellowship for Digital Scholarship gesponsord door Elsevier

Universitaire Bibliotheken Leiden (UBL) en het Scaliger Instituut verwelkomen in de tweede helft van 2019 de eerste twee door Elsevier gesponsorde Fellows for Digital Scholarship.

En de winnaars zijn:

  • Paolo Rossini, PhD. (Scuola Normale Superiore, Pisa). Zijn onderzoek draagt de titel Mapping Descartes: Modelling digital networks of his life and works. 
  • James Plumtree, PhD. (Assistant Professor at the American University of Central Asia, Kyrgyz Republic). Hij doet onderzoek naar stylometric analysis of Mid-Nineteenth Century Kyrgyz Oral Poetry.

Fellowships for Digital Scholarship

De winnaars van de Fellowship for Digital Scholarship doen onderzoek gebruik makend van de digitale collecties van de UBL en werken samen met specialisten van het Centre for Digital Scholarship.

De >Fellowship for Digital Scholarship biedt internationale wetenschappers een unieke kans om nieuw onderzoek te doen, gebruik makend van nieuwe technologieƫnin combinatie met de digitale collecties van de UBL. De fellows worden uitgenodigd om hun onderzoeksresultaten te delen via lezingen en publicaties. Door de samenwerking van onderzoekers met de UBL en haar Centre for Digital Scholarship kan de bibliotheek een indringender beeld krijgen van hoe haar digitale collecties gebruikt kunnen worden en aan welke voorwaarden deze data moet voldoen om geschikt te zijn voor wetenschappelijk onderzoek.

De UBL dankt Elsevier voor de financiƫle steun aan fellows die een verblijf van twee maanden in Leiden mogelijk maakt.

Deze website maakt gebruik van cookies.