Universiteit Leiden

nl en

Open Up: Open Access publiceren

Publiceer open access in toptijdschriften.

Het is nu mogelijk voor Leidse onderzoekers om in vele toptijdschriften eenvoudig en zonder aanvullende kosten open access te publiceren, omdat de VSNU een overeenkomst heeft gesloten met een aantal grote uitgevers als Springer, Wiley, Sage, Taylor&Francis, Elsevier, ACS en RSC.

Gedurende de VSNU Open Access campagne week vragen we aandacht voor deze deals: Open up to open access en maak hier gebruik van!

Open Access publiceren biedt voordelen: maximale toegankelijkheid en zichtbaarheid van kwalitatief hoogstaand werk stimuleert de wetenschap in het algemeen door middel van een vergroot gebruik, en levert de individuele auteur een citatievoordeel op. De kwaliteit van het publiceren staat hierbij voorop: onderzoekers hebben alleen voordeel van Open Access als de kwaliteit en impact gewaarborgd zijn: juist dat proberen we te garanderen door deze overeenkomsten.

De tijdschriftenlijst met meer dan 7400 titels is te vinden op de website van de UBL

Charlotte de Roon, Leids onderzoeker en promovendus
Deze website maakt gebruik van cookies.