Universiteit Leiden

nl en

Open access akkoord met Taylor & Francis

Een nieuw akkoord tussen de VSNU en uitgever Taylor & Francis voor 2016 en 2017 biedt de mogelijkheid aan Leidse wetenschappers om zonder aanvullende kosten open access te publiceren in alle hybride tijdschriften van Taylor & Francis en Routledge.

Dit is een belangrijke stap in de richting van het faciliteren van open science van hoogwaardig niveau. Vorige maand spraken de EU onderzoeksministers, onder voorzitterschap van Nederland, de ambitie uit om alle wetenschappelijke artikelen vanaf 2020 volledig open access te publiceren. ‘Deze overeenkomst met een afspraak voor 100% open access brengt dat doel dichterbij’, aldus Jaap Winter, hoofdonderhandelaar namens de VSNU. ‘Je ziet meer en meer uitgeverijen kiezen voor open access. Dat ook Taylor & Francis met ons dit akkoord sluit geeft aan dat de trend door blijft zetten en onomkeerbaar is. Een grote stap in de juiste richting’.

Zie alle overeenkomsten met betrekking tot open access.

Deze website maakt gebruik van cookies.