Universiteit Leiden

nl en

Bibliotheek

Nieuwe interface bibliotheekcatalogus

8 augustus 2023

Op woensdag 9 augustus 2023 wordt de catalogus van de Universitaire Bibliotheken Leiden voorzien van een nieuwe interface (PrimoVE). 

Wat verandert er?

De opmaak en indeling van de catalogus blijven grotendeels hetzelfde. Direct zichtbare veranderingen zijn onder andere de nieuwe aanvraagknop en de extra informatie bij de items. 

Met deze update wordt het onder andere gemakkelijker om naar databases te zoeken en ze te raadplegen via de catalogus. Ook het zoeken naar en binnen collegeplanken (course reserves) wordt eenvoudiger. 

Waar moet ik op letten?

 • Saved searches en zoekgeschiedenis
  Saved searches (bewaarde zoekacties) en uw zoekgeschiedenis kunnen niet worden overgezet naar de nieuwe interface. Mocht u in de afgelopen twee jaar zoekacties hebben opgeslagen, dan sturen wij u hierover een e-mail met meer informatie.

 • Saved records
  Saved records (bewaarde titels) worden automatisch overgezet naar de nieuwe omgeving.  

 • Links naar titels
  De permalinks naar titels in de catalogus blijven gelijk. Dit zijn de links die te zien zijn wanneer share link wordt aangeklikt bij een gevonden titel. Opgeslagen of gedeelde links uit de adresbalk van uw browser kunnen worden vervangen door permalinks, of door nieuwe links na de update van 9 augustus. 

 • Database Search
  Database Search is de nieuwe manier om databases te ontdekken, geïntegreerd in de catalogus. Het vervangt de oude Find Databases-website. De integratie zorgt voor een soepeler en meer samenhangende ervaring bij het verkennen van databases en elektronische bronnen. Links naar zoekacties in Find Databases zullen na 9 augustus naar de catalogus doorverwijzen. Links naar specifieke databases zullen nog geruime tijd blijven werken, maar het gebruik van permalinks uit de nieuwe catalogus wordt aanbevolen voor betere toegang op de lange termijn.

Mogelijk korte storing

Op 9 augustus kan er in de ochtend mogelijk korte tijd niet worden ingelogd in de catalogus. 

Hulp nodig? 

Heeft u hulp nodig, of heeft u vragen naar aanleiding van de nieuwe interface? Neem contact met ons op via Stel een vraag.

Deze website maakt gebruik van cookies.