Universiteit Leiden

nl en

Subject guide

Klinische Technologie

Overzicht van databases en websites voor onderzoek in de Klinische Technologie

Boeken

Boeken kunt u opzoeken in de Catalogus; als u in de Walaeus Bibliotheek zelf bent kunt u ook in de kast boeken op onderwerp opzoeken. De boeken zijn geplaatst volgens de indeling van de National Library of Medicine (NLM).
Links op de balie vindt u een gedrukte versie van deze classificatie. 

Niet uitgeleend worden: losbladige werken, handboeken, studieboeken, boeken voorzien van een gele band en woordenboeken.

Geleende boeken mogen niet naar het buitenland worden meegenomen.

Tijdschriften

De tijdschriftencollectie bestaat uit twee segmenten: fulltext online tijdschriften en papieren tijdschriften. Het merendeel van de tijdschriftabonnementen betreft online-only tijdschriften. 

De Walaeus Bibliotheek heeft een abonnement op circa 40 tijdschriften die alleen op papier verschijnen. Deze tijdschriften worden niet uitgeleend (behalve supplementen en themanummers) en kunt u alleen in de bibliotheek zelf lezen en/of kopieren. De meest recente afleveringen staan op alfabet gerangschikt tegen de achterwand van het studielandschap.

De oudere gebonden jaargangen staan alfabetisch gerangschikt op afgekorte titel (volgens PubMed, zoals bijv. BR J RADIOL). U vindt ze in de linkerpoot van de bibliotheek (vanaf de ingang rechts schuin doorsteken). Ter info: in de rechterpoot vindt u de boekencollectie.

Deze website maakt gebruik van cookies.