Universiteit Leiden

nl en

Podcast: het tragische lot van Egyptologe Herta Mohr

De Universiteit Leiden vernoemde onlangs een gebouw naar Egyptologe Herta Mohr. Maar wie was zij eigenlijk?

Een nieuw gebouw van de Universiteit Leiden draagt de naam van Herta Mohr. Haar levensgeschiedenis werd de laatste jaren steeds verder ontrafeld, grotendeels dankzij speurwerk van Egyptolo Nicky van de Beek. In deze aflevering van de UBLpodcast vertelt Van de Beek over het wonderlijke leven en het tragische lot van deze Joodse wetenschapper.


`

Middle Eastern Library

De Universiteit Leiden werkt momenteel aan een nieuwe Middle Eastern Library. In deze en volgende afleveringen van de UBLpodcast belichten we enkele bijzondere stukken uit de Midden-Oosten collecties.

Meer afleveringen

De UBLpodcast is te beluisteren via de volgende kanalen:

Deze website maakt gebruik van cookies.