Universiteit Leiden

nl en

Leeszaal Bijzondere Collecties beperkt toegankelijk voor onderzoekers

Vanaf maandag 21 december is de Leeszaal Bijzondere Collecties in de Universiteitsbibliotheek (UB) beperkt toegankelijk. Met inachtneming van de corona-maatregelen worden onderzoekers en studenten van Universiteit Leiden zo in staat gesteld om onderzoek te doen aan de hand van stukken uit de Leidse collecties. Hiermee voldoen wij aan de wens van de overheid om het doen van onderzoek te continueren en tegelijkertijd de reisbewegingen te beperken. De Leeszaal Bijzondere Collecties is niet toegankelijk voor andere gebruikers.

Aanvraagprocedure bezoek

Voor de toegang en het gebruik van de faciliteiten in de Leeszaal Bijzondere Collecties is een tijdelijke procedure van kracht. Er zijn dertien werkplekken in de Leeszaal beschikbaar. Voor het gebruik van een werkplek kan worden gekozen uit de volgende tijdsblokken: van 09:00 uur tot 11:00 uur, van 11:30 uur tot 13:30 uur en van 14:00 uur tot 17:00 uur. U kunt ervoor kiezen meerdere aaneensluitende tijdsblokken te reserveren.

Voor het aanvragen van een werkplek stuurt u, vanaf uw universitaire emailadres, een e-mail naar specialcollections@library.leidenuniv.nl. In de aanvraag geeft u aan voor welke datum en welk tijdsblok u in aanmerking wilt komen en welke stukken u tijdens het bezoek wilt bekijken. Uw aanvraag dient uiterlijk om 12:00 uur de werkdag voorafgaand aan uw beoogde bezoek bij ons binnen te zijn. U ontvangt van ons bericht of uw aanvraag kan worden gehonoreerd. Bij het goedkeuren van een aanvraag wordt uitgegaan van de volgorde van binnenkomst.

Heeft u klachten die passen bij het coronavirus zoals neusverkoudheid, hoesten, niezen, verlies van geur/smaak, benauwdheid of verhoging, blijf dan thuis.

Het dragen van een mondkapje is in de bibliotheken verplicht. Houd 1.5 meter afstand. Alleen wanneer u op uw gereserveerde werkplek zit hoeft u het mondkapje niet te dragen. 

De werkplekken in de Leeszaal Bijzondere Collecties worden tussen de bezoeken schoongemaakt. Geraadpleegde stukken worden na gebruik twee dagen in quarantaine gehouden.

Toegang tot de Leeszaal

Indien uw aanvraag is goedgekeurd bent u op de betreffende datum en tijd van harte welkom. Vervolgens meldt u zich bij de receptie in de hal van de UB. Na controle van uw aanmelding wordt u toegelaten. Wij vragen dat u eerst uw handen goed wast. Daarna kunt u de aangegeven route naar de Leeszaal Bijzondere Collecties volgen. Bij de entree van de Leeszaal kunt u gebruik maken van de aanwezige lockers.

Bij de Leeszaal meldt u zich bij de balie. Medewerkers wijzen u vervolgens uw werkplek en verzorgen de levering van de aangevraagde stukken. Binnen de Leeszaal zijn looproutes aangegeven waardoor het passeren tot een minimum wordt beperkt. Na afloop van uw bezoek levert u de stukken in bij de balie en verlaat u de Leeszaal via de aangegeven route.

Deze website maakt gebruik van cookies.