Universiteit Leiden

nl en

NWO financiering voor open access boeken

Met ingang van 1 juni 2020 stelt NWO jaarlijks 500.000 euro beschikbaar voor het open access publiceren van boeken, die voortkomen uit door NWO gefinancierde projecten.

Deze financiering biedt gelegenheid aan onderzoeksgebieden met een sterke focus op het schrijven van monografiën, om ook te kunnen voldoen aan de open access eisen van NWO, zonder uit te hoeven wijken naar anderssoortige publicatievormen. Vooral voor Geestwetenschappen en Rechten is dit een waardevolle uitkomst.

Hoofd- en medeaanvragers van door NWO gefinancierde projecten kunnen een aanvraag indienen voor de ‘Open Access Boeken’ call; dit is het hele jaar door mogelijk  zolang het budget reikt.

Deze call geldt voor alle wetenschappelijke boeken uit projecten die met NWO-financiering tot stand zijn gekomen. Het is ook mogelijk om na afloop van een project een aanvraag in te dienen, omdat het schrijven van een boek vaak meer tijd vergt dan de duur van een NWO-project.

Open Access Boeken is een doorlopende call, in eerste instantie tot 2022. Het totaalbudget is 500.000 euro per jaar en maximaal 10.000 euro per aanvraag

Deze website maakt gebruik van cookies.