Universiteit Leiden

nl en

Elsevier en Universitaire Bibliotheken Leiden verlengen fellowship programma voor Digital Scholarship

Elsevier heeft de samenwerking met het Centre for Digital Scholarship (CDS) en het Scaliger Instituut van de Universitaire Bibliotheken Leiden (UBL) rond het fellowship programma ter bevordering van de studie van digitale collecties met twee jaar verlengd.

Elsevier, het information analytics bedrijf gespecialiseerd in natuurwetenschappen en geneeskunde en de Universitaire Bibliotheken Leiden (UBL) hebben aangekondigd het fellowship programma ter bevordering van Digital Scholarship met twee jaar te verlengen. Dit programma stelt wetenschappers in staat onderzoek te doen in de digitale collecties van de Universitaire Bibliotheken Leiden en faciliteert samenwerking met het Centre for Digital Scholarship van de Universiteit Leiden. Het programma ondersteunt fellows tijdens een twee maanden durend verblijf in Leiden. Tijdens deze periode worden fellows uitgenodigd hun onderzoeksresultaten te delen tijdens publieke lezingen en in publicaties. Het fellowship programma voor Digital Scholarship bouwt voort op het bestaande Scaliger Instituut fellowship programma dat gericht is op het bestuderen van bijzondere collecties van de Universiteit Leiden.

Beoordelingscommissie

De sluitingsdatum voor het indienen van aanvragen is 1 juli 2020. Aanvragen voor het fellowship voor Digital Scholarship worden voorgelegd aan een beoordelingscommissie bestaande uit dr. Michiel Kolman, (SVP Information Industry Relations, Elsevier), drs. Laurents Sesink (Hoofd Centre for Digital Scholarship), Prof.dr. L.C.J. Barbiers (Directeur Leiden University Centre for Digital Humanities (LUCDH) en drs. Kasper van Ommen (Coördinator Scaliger Instituut).

Aanvullende informatie en het aanvraagformulier zijn beschikbaar op de website van de UBL. Aanvragen kunnen worden verzonden aan: K. van Ommen via Scaliger@library.leidenuniv.nl.

Over Elsevier

Elsevier is een information analytics bedrijf dat wereldwijd instanties en professionals ondersteunt bij het boeken van vooruitgang in het gezondheidsveld, open science en het verbeteren van prestaties ten behoeve van de gehele mensheid. Elsevier biedt digitale oplossingen en tools op verschillende vlakken: stragisch onderzoeksmanagement, R&D performance, clinical decision support en professioneel onderwijs door middel van platformen als ScienceDirectScopusSciValClinicalKey en Sherpath. Elsevier publiceert meer dan 2500 digitale journals, waaronder The Lancet en Cell, 38.000 e-book titels en vele iconische naslagwerken, waaronder Gray’s Anatomy. Elsevier is deel van de RELX Group, een wereldwijde aanbieder van informatie en analytics voor professionals en klanten in verschillende branches van de private sector.

Over de Universitaire Bibliotheken Leiden

Universitaire Bibliotheken Leiden is de oudste en grootste universitaire bibliotheek in Nederland. De bibliotheek is een internationaal toonaangevende wetenschappelijke bibliotheek met collecties van wereldformaat en met geavanceerde diensten voor onderwijs en onderzoek. De UBL verzorgt de wetenschappelijke informatievoorziening als trusted partner in kennis voor onderzoekers, docenten en studenten. de UBL creëert betrouwbare, duurzame en innovatieve diensten in samenwerking met andere vooraanstaande partijen in binnen- en buitenland. De bibliotheek onderhoudt nauwe banden met wetenschappers en experts door middel van het Scaliger Instituut en het Centre for Digital Scholarship. De UBL staat wereldwijd bekend om haar bijzondere collecties, die naast hun rol voor onderwijs en onderzoek ook een belangrijke maatschappelijke en culturele functie hebben. De Universitaire Bibliotheken Leiden heeft locaties in Leiden en Den Haag en dependances in Jakarta, Indonesië en Rabat, Marokko.

Deze website maakt gebruik van cookies.