Universiteit Leiden

nl en

Waanzinnige Wolkers Week in Leiden!

In september is Leiden het toneel van de Waanzinnige Wolkers Week. Om precies te zijn, van maandag 23 tot en met vrijdag 27 september. Vijf dagen lang zal de stad bruisen van allerlei Wolkers-activiteiten. Het programma is gevarieerd, geschikt voor jong en oud en draait natuurlijk om het werk en leven van Jan Wolkers. Museum De Lakenhal, Universitaire Bibliotheken Leiden en de stad vieren zo met de inwoners van Leiden en het brede publiek dat de nalatenschap van Jan Wolkers een plek in Leiden heeft gekregen.

Enkele hoogtepunten in het programma:

  • Zowel in de Universiteitsbibliotheek en de Lakenhal, als in de Galerie van het LUMC zijn tentoonstellingen van het werk van Jan Wolkers te zien.
  • Op dinsdag, woensdag en vrijdag kunt u deelnemen aan een stadwandeling. Een deskundige gids voert u langs plekken die een rol hebben gespeeld in Wolkers’ leven en werk. De wandeling begint vanaf de Universiteitsbibliotheek en eindigt bij Museum De Lakenhal.
  • Op donderdag 26 september staat een publieksmiddag op het programma met medewerking van onder andere Karina Wolkers en Onno Blom.
  • In de Hortus Botanicus zijn lezingen over Wolkers’ band met de natuur en wordt een workshop voor kinderen georganiseerd.
  • In de Hortus worden ook de resultaten van een fotowedstrijd gepresenteerd, georganiseerd in samenwerking met het Leidsch Dagblad.

Binnenkort kunt u het programma in detail op deze website raadplegen maar noteert u nu 23 tot en met 27 september alvast in uw agenda!

Blijf op de hoogte

Houdt u de website www.wolkersinleiden.nl goed in de gaten! Daar is het programma in detail te vinden met tijden en locaties.;

Niet onbelangrijk, de Waanzinnige Wolkers Week is gratis. Iedereen is van harte welkom!

Deze website maakt gebruik van cookies.