Universiteit Leiden

nl en

Centre for Digital Scholarship voor Leidse wetenschappers

Het Centre for Digital Scholarship van de Universitaire Bibliotheken Leiden werkt samen met Leidse wetenschappers, faculteiten, nationale en internationale collega's en expertisecentra om Digital Scholarship -datamanagement, Open Accces en het beantwoorden van onderzoeksvragen met behulp van nieuwe digitale technologie├źn- te faciliteren en te ondersteunen.

Vragen, advies, training en hands-on ondersteuning
Het Centre for Digital Scholarship (CDS) is de plek waar Leidse wetenschappers terecht kunnen voor vragen, advies en training over datamanagement, open access, auteursrecht, publicatieadvies, digitale samenwerkingsomgevingen, text- & datamining en GIS. Het CDS organiseert hiervoor bijeenkomsten en workshops. Daarnaast biedt het CDS wetenschappers hands-on ondersteuning en advies bij onderzoekaanvragen en projecten, de ontwikkeling van databases en websites, het opbouwen en beheren van digitale collecties, metadata, management van digitale projecten, lange termijn preservering en digitalisering van analoog materiaal. Het CDS helpt wetenschappers bij hun onderzoek door het aanreiken van de juiste digitale mogelijkheden.

Waar kan ik meer informatie krijgen?
Meer informatie is terug te vinden op de webpagina van het Centre for Digital Scholarship. Heeft u vragen, neem contact op met ons via: cds@library.leidenuniv.nl.

Deze website maakt gebruik van cookies.