Universiteit Leiden

nl en

Wiley akkoord forse stap richting Open Access met behoud van kwaliteit

Nederlandse universiteiten (VSNU) en de uitgeverij John Wiley and Sons, Inc. (Wiley) hebben een akkoord gesloten dat onbeperkt Open Access publiceren mogelijk maakt voor Nederlandse wetenschappelijke artikelen en tegelijkertijd een abonnement geeft op alle wetenschappelijke tijdschriften van Wiley.

Dit akkoord biedt kansen om wetenschappelijke kennis in de gehele
maatschappij te delen en het vergroot het bereik en de zichtbaarheid
van Nederlands onderzoek en onze onderzoekers, terwijl de hoge
kwaliteit van Nederlandse wetenschappelijke publicaties gegarandeerd blijft.

Studenten en onderzoekers aan Nederlandse universiteiten krijgen toegang tot alle artikelen in Wileys wetenschappelijke tijdschriften. Auteurs van Nederlandse universiteiten kunnen zonder bijkomende kosten (APCs) Open Access publiceren in alle hybride tijdschriften van Wiley (ca 1400 stuks). De UBL verwacht dat dit akkoord een aanzienlijk groei van Open Access artikelen teweeg zal brengen, in Leiden en in heel Nederland.

Zie 'Meer informatie' voor het akkoord. 

Deze website maakt gebruik van cookies.