Universiteit Leiden

nl en

Topstuk gedigitaliseerd: wiskundig handschrift

Een zeventiende-eeuws wiskundig handschrift van de hand van de Leidse hoogleraar Frans van Schooten (1581-1645) is gedigitaliseerd en online beschikbaar gesteld. Bijzonder aan dit handschrift is dat het, naast verschillende wiskundige modellen en figuren, zeer fraaie tekeningen bevat van landschappen en gebouwen om de wiskundige theorie├źn visueel aantrekkelijk en inzichtelijk te maken.

Het handschrift lijdt in sterke mate aan inktvraat waardoor delen van de tekst onleesbaar dreigden te raken en enkele van de wiskundige figuren los zijn gekomen. Dankzij een restauratiebehandeling is de kans op verlies van informatie en materiaal geminimaliseerd. Doordat het handschrift nu ook is gedigitaliseerd kan behoud voor de toekomst nog beter gegarandeerd worden.

De scans zijn online te raadplegen via de Catalogus (BPL 1013).

Deze website maakt gebruik van cookies.