Universiteit Leiden

nl en

Studentenvereniging Minerva schenkt kunstwerk aan Universiteit Leiden

Ter ere van haar 200-jarig bestaan liet studentenvereniging Minerva een kunstwerk maken voor de Universiteit Leiden. Rector magnificus Carel Stolker onthulde het kunstwerk op zaterdag 20 september 2014.

In de zomer van 2014 vierde L.S.V. Minerva haar 200-jarig bestaan. Ter ere daarvan heeft Minerva speciaal een kunstwerk laten maken voor de Universiteit Leiden. Rector magnificus Carel Stolker onthulde op 20 september het kunstwerk, dat een mooie plek kreeg boven de Huijgenszaal in de Universiteitsbibliotheek. Het kunstwerk is gemaakt door Yasser Ballemans en vervaardigd van acryl, aluminium en staal. Het symboliseert de 16 Nobelprijslaureaten van de Universiteit Leiden, waarbij iedere koker van het kunstwerk een andere kijk op de wetenschap verbeeldt.

(22 september 2014)

Deze website maakt gebruik van cookies.