Universiteit Leiden

nl en

Encyclopaedia Britannica in een app

Studenten en medewerkers van de Universiteit Leiden kunnen vanaf nu altijd en overal de Encyclopaedia Britannica raadplegen via de Britannica app op hun iPhone of iPad.

Even snel de geschiedenis op zoeken van een plek, de exacte definitie van een begrip, of de precieze datum van een belangrijke gebeurtenis, we doen het allemaal wel eens en vaak via Google of Wikipedia. Nu is er een betrouwbaarder alternatief via de app van de Encyclopaedia Britannica voor iPhone, iPod, and iPad.

Hoe werkt het?

Download de app (alleen iOS) en start deze vervolgens op via één van de Leidse universitaire WiFi-netwerken (Eduroam of LUWA) in een Leidse universitaire locatie, inclusief het LUMC en de Campus Den Haag. Hierna is de app drie maanden lang overal beschikbaar. Wanneer deze periode verlopen is, hoeft u de app alleen maar opnieuw te openen via het WiFi-netwerk van de universiteit en wordt de authenticatie automatisch verlengd.

Instructiefilmpje

In het onderstaande YouTube instructiefilmpje kunt u de verschillende mogelijkheden van de app ontdekken.

Deze website maakt gebruik van cookies.