Universiteit Leiden

nl en

Leeszaal Bijzondere Collecties beperkt toegankelijk voor Leidse wetenschappers

Vanaf woensdag 6 mei is de Leeszaal Bijzondere Collecties in de Universiteitsbibliotheek (UB) weer beperkt toegankelijk voor Leidse wetenschappers. Met inachtneming van de corona-maatregelen worden Leidse wetenschappers zo in staat gesteld om onderzoek te doen aan de hand van stukken uit de Leidse collecties. De Leeszaal Bijzondere Collecties is niet toegankelijk voor andere gebruikers.

Aanvraagprocedure bezoek

Voor de toegang en het gebruik van de faciliteiten in de Leeszaal Bijzondere Collecties is een tijdelijke procedure van kracht. Er zijn maximaal dertien werkplekken in de Leeszaal tegelijk beschikbaar. Voor het gebruik van een werkplek kan worden gekozen uit diverse tijdsblokken. De Leeszaal houdt drie tijdsblokken aan: van 09:00 uur tot 11:00 uur, van 11:30 uur tot 13:30 uur en van 14:00 uur tot 17:00 uur. Gebruikers kunnen ervoor kiezen meerdere aaneensluitende tijdsblokken te reserveren. 

Voor het aanvragen van een werkplek stuurt u een e-mail naar specialcollections@library.leidenuniv.nl. In de aanvraag geeft u aan voor welke datum en welk tijdsblok u in aanmerking wilt komen en welke stukken u tijdens het bezoek wilt bekijken. Uw aanvraag dient uiterlijk om 12:00 uur de werkdag voorafgaand aan uw beoogde bezoek bij ons binnen te zijn. U ontvangt van ons bericht of uw aanvraag kan worden gehonoreerd. Bij het goedkeuren van een aanvraag wordt uitgegaan van de volgorde van binnenkomst.

Toegang Leeszaal

Indien uw aanvraag is goedgekeurd bent u op de betreffende datum en tijd van harte welkom. Bij binnenkomst in de UB kunt u gebruik maken van de aanwezige lockers bij het Café UBé. Ook de lockers bij de Leeszaal zijn weer beschikbaar. Vervolgens meldt u zich bij de receptie in de hal van de UB. Na controle van uw aanmelding wordt u toegelaten. Wij vragen dat u eerst uw handen goed wast. Daarna kunt u de aangegeven route naar de Leeszaal Bijzondere Collecties volgen.

Bij de Leeszaal meldt u zich bij de balie. Medewerkers wijzen u vervolgens uw werkplek en verzorgen de levering van de aangevraagde stukken. Binnen de Leeszaal zijn looproutes aangegeven waardoor het passeren tot een minimum wordt beperkt. Na afloop van uw bezoek levert u de stukken in bij de balie en verlaat u de Leeszaal onder begeleiding van een medewerker via de aangegeven route.

De werkplekken in de Leeszaal Bijzondere Collecties worden tussen de bezoeken schoongemaakt. Geraadpleegde stukken worden na gebruik twee dagen in quarantaine gehouden.

Deze website maakt gebruik van cookies.